Κόσμος

Κίνα: Αμερικανικά Fake News ότι η Huawei ελέγχεται από τις μυστικές υπηρεσίες!

Η Κίνα κατηγόρησε σήμερα Παρασκευή (24.5.2019) τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ότι κατασκεύασε φήμες, όπως ότι ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής Huawei ψεύδεται για τις σχέσεις της εταιρίας του με την κυβέρνηση του Πεκίνου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ΗΠΑ έθεσαν τη Huawei σε εμπορική “μαύρη λίστα” την περασμένη εβδομάδα, αποκλείοντας ουσιαστικά στις αμερικανικές εταιρίες από το να συναλλάσσονται με την μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακών δικτύων, κλιμακώνοντας την εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Η Huawei έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί ότι ελέγχεται από την κινεζική κυβέρνηση, το στρατό ή τις μυστικές υπηρεσίες.

[read4more]

Ο Πομπέο, μιλώντας χθες, επίσης απέρριψε τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Huawei Ρεν Τζενγκφέι ότι η εταιρία του ποτέ δεν θα μοιραστεί δεδομένα χρηστών, και δήλωσε ότι πιστεύει πως περισσότερες αμερικανικές εταιρίες θα κόψουν τους δεσμούς τους με τον τεχνολογικό κολοσσό.

“Τον τελευταίο καιρό κάποιοι Αμερικανοί πολιτικοί κατασκευάζουν συνεχώς φήμες για τη Huawei αλλά ποτέ δεν παρείχαν τις σαφείς αποδείξεις που έχουν ζητήσει οι χώρες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ, ερωτηθείς για τα σχόλια του Πομπέο.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν τους συμμάχους τους να μην χρησιμοποιούν τη Huawei για τα δίκτυα 5G, επικαλούμενες ανησυχίες για την ασφάλεια.

Ο Λου δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση τροφοδοτεί την υποψία στην αμερικανική κοινή γνώμη για να μπερδέψει και να προκαλέσει αντιδράσεις.

“Εντός των ΗΠΑ υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αμφιβολίες για τον εμπορικό πόλεμο που η αμερικανική πλευρά προκάλεσε με την Κίνα, την αναταραχή στην αγορά που προκάλεσε ο τεχνολογικός πόλεμος και η παρεμπόδιση της βιομηχανικής συνεργασίας”, πρόσθεσε.

Αμερικανοί πολιτικοί συνεχίζουν να “κατασκευάζουν ψέματα για να αποπροσανατολίσουν τον αμερικανικό λαό και τώρα προσπαθούν να προκαλέσουν ιδεολογική αντίδραση”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης χθες ότι οι αμερικανικές καταγγελίες σε βάρος της Huawei ίσως διευθετηθούν στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό “πολύ επικίνδυνο”.

Ο Λου δήλωσε πως δεν γνωρίζει σε τι αναφέρεται ο Τραμπ.

“Ειλικρινά, δεν είμαι πραγματικά σίγουρος ποιο είναι το συγκεκριμένο νόημα αυτού που λέει ο Αμερικανός ηγέτης, η αμερικανική πλευρά”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι δημοσιογράφοι, εάν θέλουν, μπορούν να ζητήσουν διευκρινίσεις από τις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την εθνική τους ισχύ για να καταπιέσουν και να δυσφημίσουν τις εταιρίες άλλων χωρών, προσθέτοντας ότι η Κίνα επιθυμεί να επιλύσει τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών μέσω φιλικού διαλόγου και διαβουλεύσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όταν η Γκιλφόιλ αγκάλιαζε τον Ρούμπιο στην Αθήνα, γνώριζε ότι θα την απομακρύνουν: Αποκαλύψεις από την δημοσιογράφο που έκανε την ερώτηση - φωτιά στον Λευκό Οίκο
Ο όγκος του υλικού που έφτανε στα χέρια της δημοσιογράφου για την Κίμπερλι Γκιλφόιλ ήταν τέτοιος που, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν ήξερε πια τι να το κάνει
Στιγμιότυπο από την άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Marco Rubio και την υποδοχή από την πρώην, πλέον, πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Kimberly Guilfoyle στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
19
Εντολή Ρούμπιο μετά την υπόθεση Γκίλφοϊλ προς τους Αμερικανούς διπλωμάτες: Μη χρησιμοποιείτε τα αξιώματα για προσωπικό όφελος
Παράλληλα, ο Ρούμπιο υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης του νόμου «Hatch», ο οποίος απαγορεύει ορισμένες μορφές πολιτικής δραστηριότητας στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους
Η πρώην, πλέον, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guillfoyle με τον Marco Rubio κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου 2026
Σκάνδαλο στο ΝΑΤΟ: 5 συλλήψεις στη Νορβηγία και καταγγελίες για δωροδοκίες και πλαστά τιμολόγια – Έρευνες σε Γερμανία και Ρουμανία
Στο μικροσκόπιο των Αρχών εταιρείες που φέρονται να υπερχρέωναν υπηρεσίες για πλοία μελών του ΝΑΤΟ - Η οικονομική ζημιά υπολογίζεται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ
ΝΑΤΟ, βάση Λετονία 24