Κόσμος

Κίνα: «Απογοήτευση από τον περιορισμό» η αιτία για τους ατελείωτους κύκλους που έκαναν πρόβατα

Κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει για ποιο λόγο τα πρόβατα μιας φάρμας στην Κίνα, κινούνταν για 12 ημέρες ασταμάτητα σε κύκλο. Ένας επιστήμονας ωστόσο, έδωσε την δική του εκδοχή για το «μυστήριο» που επικρατούσε.

Ο επιστήμονας «φώτισε» την υπόθεση, αφού ισχυρίζεται ότι υπάρχει μια πιθανή εξήγηση για το παράξενο φαινόμενο με τα πρόβατα στην Κίνα και τους «κύκλους απογοήτευσης» που πραγματοποιούσαν.

Ο Matt Bell, καθηγητής στο Τμήμα Γεωργίας στο Πανεπιστήμιο Hartpury στο Gloucester, Αγγλία, στο Newsweek, λέει ότι: «Φαίνεται ότι τα πρόβατα βρίσκονται στο μαντρί για μεγάλο χρονικό διαστήματα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε στερεότυπη συμπεριφορά, με επαναλαμβανόμενους κύκλους λόγω απογοήτευσης για το ότι είναι στο μαντρί και είναι περιορισμένα»

Τότε ενώνονται και τα άλλα πρόβατα, καθώς είναι κοπάδια, και “δένονται” με τους φίλους τους».

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό θεωρήθηκε πως οφειλόταν στη νόσο λιστερίωση (Listeriosis) που ενεργοποιεί ένα μέρος τους εγκεφάλου και κάνει τα ζώα να αποπροσανατολίζονται. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Εξετάζει αποκλιμάκωση του πολέμου και μεταφορά της ευθύνης για το Στενά του Ορμούζ σε άλλες χώρες
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, καθώς εξετάζουμε τη σταδιακή ολοκλήρωση των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν»
Ντόναλντ Τραμπ
Η Μέση Ανατολή στις φλόγες: Ο Τραμπ μιλάει για αποκλιμάκωση χωρίς «κατάπαυση του πυρός» και ετοιμάζεται να στείλει χερσαίες δυνάμεις
Οι ΗΠΑ φέρονται έτοιμες να κάνουν κατάληψη στο νησί Χαργκ για να πιέσουν το Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ - Η Τεχεράνη απαντά με πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ και με επανεμφάνιση του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Λίβανος