Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κίνα: Αυξήθηκαν οι τιμές των αυγών – Οι κότες γεννούν λιγότερο λόγω καύσωνα

Κίνα: Αυξήθηκαν οι τιμές των αυγών – Οι κότες γεννούν λιγότερο λόγω καύσωνα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Αυξήθηκαν οι τιμές των αυγών στην Κίνα λόγω… καύσωνα, αφού εξαιτίας του οι κότες γεννούν λιγότερο από το κανονικό, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη Χεφέι, στα ανατολικά της Κίνας, παρατηρήθηκαν μειώσεις στην παραγωγή των αυγών λόγω της ζέστης, με κάποιους παραγωγούς να αγοράζουν κλιματιστικά αποκλειστικά για να δροσίσουν τις κότες τους, αναφέρει το Jianghuai Morning News.

Για αυτό και οι τιμές των αυγών αυξήθηκαν κατά περίπου 30% στη Χεφέι ενώ ανάλογες αυξήσεις παρατηρήθηκαν και σε άλλες περιοχές. Σημειώνεται, επίσης, ότι στη συγκεκριμένη πόλη έχουν καταγραφεί ήδη φέτος 14 ημέρες κατά τις οποίες η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Κύματα καύσωνα πλήττουν τακτικά την Κίνα το καλοκαίρι, κυρίως το δυτικό, άνυδρο τμήμα της χώρας όπως και τον νότο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα τελευταία χρόνια οι καύσωνες είναι πιο ισχυροί εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, γεγονός που έχει ήδη επιπτώσεις στην οικονομία.

Άλλωστε, οι παρατεταμένες ακραίες θερμοκρασίες βλάπτουν την παραγωγή προϊόντων ζωικής προέλευσης, όπως τα αυγά και το γάλα, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας και στην Κίνα έχει εκδοθεί ξανά κόκκινος συναγερμός λόγω του καύσωνα.

Πολλές επαρχίες δίνουν με το δελτίο ηλεκτρική ενέργεια στους επαγγελματίες, καθώς το δίκτυο ηλεκτροδότησης δέχεται πιέσεις λόγω της αυξημένης ζήτησης και τα υδροηλεκτρικά φράγματα δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν εξαιτίας της μείωσης του επιπέδου των υδάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις