Κόσμος

Κίνα: Ένας νεκρός και 7 αγνοούμενοι μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 7 αγνοούνται έπειτα από δυστύχημα που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο στην κεντρική Κίνα, μετέδωσε σήμερα το κρατικό δίκτυο CCTV.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο που διαχειρίζεται η Henan Hebi Coal and Electricity Co αργά χθες, Παρασκευή, το απόγευμα και οι αρχές της επαρχίας Χενάν διεξάγουν επιχείρηση βάσει σχεδίου που κατήρτισαν για την αντιμετώπιση κατάστασης έκτακτης ανάγκης, πρόσθεσε το CCTV.

Τον περασμένο μήνα, η επαρχιακή κυβέρνηση της Χενάν είχε ανακοινώσει ότι ενέκρινε το εκ νέου άνοιγμα ενός άλλου ορυχείου που διαχειρίζεται η Hebi το οποίο είχε κλείσει λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς.

Η Κίνα διεξάγει επιθεωρήσεις για την ασφάλεια στα ανθρακωρυχεία σε όλη τη χώρα, αλλά οι υψηλές τιμές του άνθρακα έχουν ως αποτέλεσμα οι ανθρακωρύχοι να αυξάνουν την παραγωγή για να καλύψουν τα κενά στον εφοδιασμό.

Τον Μάιο, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εργαστεί για να σταθεροποιήσει τις αυξανόμενες τιμές βασικών προϊόντων, ενώ ενθάρρυνε τους παραγωγούς άνθρακα να αυξήσουν την παραγωγή για να ανταποκριθούν στην συνολική ζήτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι στην Αλβανία έπειτα από άγρια επίθεση - 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε beach bar φέρεται να μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους που είχαν πιαστεί στα χέρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα θανατηφόρα χτυπήματα
Αλβανία
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: «Ντράπηκα που είμαι Τουρκοκύπριος» λέει ο πρώην ευρωβουλευτής για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού
«Μετά την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο Ντενκτάς φιλοξένησε στο προεδρικό του μέγαρο όσους είχαν κουραστεί από το ''κυνήγι'' και τους πρόσφερε λεμονάδα για να δροσιστούν» θυμάται ο Κιζίλγιουρεκ
Ο Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής, Niyazi Kızılyürek