Κόσμος

Κίνα: Έστειλε επανδρωμένο υποβρύχιο στα βαθύτερα νερά του πλανήτη – Απόκοσμες εικόνες (video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Κίνα πραγματοποίησε μία ιστορική αποστολή, στέλνοντας στον πυθμένα της Τάφρου των Μαριανών, το νέο της επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα.

Μάλιστα, η Κίνα μετέδωσε σε απευθείας μετάδοση εικόνες από το υποβρύχιο να έχει φτάσει στα βαθύτερα νερά του πλανήτη. Το “Fendhouze”, που σημαίνει “μαχητής”, κατέβηκε σε βάθος άνω των 10.000 μέτρων σε αυτήν την τάφρο που βρίσκεται στον δυτικό Ειρηνικό, με επιβάτες τρεις ερευνητές, μετέδωσε το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Παρακολουθήστε σε βίντεο την επιχείρηση αποστολής του επανδρωμένου βαθυσκάφους “Fendhouse”:

Μονάχα μια χούφτα άνθρωποι έχουν ήδη επισκεφθεί τον βυθό της Τάφρου των Μαριανών.

Οι πρώτοι εξερευνητές έφθασαν εκεί το 1960, σε μια μικρής διάρκειας εξερεύνηση. Από τότε δεν έγιναν άλλες αποστολές, έως το 2012 και την κατάδυση του Αμερικανού σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον.

Ο Κάμερον καταδύθηκε μόνος σε βάθος σχεδόν 11.000 μέτρων, περιγράφοντας ένα περιβάλλον “απόκοσμο” και “εξωγήινο”.

Τα βίντεο που τραβήχτηκαν αυτήν την εβδομάδα από μια υποβρύχια κάμερα δείχνουν το κινεζικό βαθυσκάφος να κινείται στα σκοτεινά νερά, ενώ το περιβάλλουν σύννεφα από θαλάσσιο άλας, και κατόπιν “σταθμεύει” αργά στον πυθμένα της τάφρου.

 

Κίνα των υγρών ρεκόρ!  

Το υποβρύχιο Le Fendouzhe, το οποίο έχει κάνει πολλές καταδύσεις τις τελευταίες ημέρες, σημείωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένα εθνικό ρεκόρ 10.909 μέτρων για την βαθύτερη κατάδυση επανδρωμένου βαθυσκάφους, καθώς “προσγειώθηκε” στο βαθύτερο σημείο της τάφρου, το Challenger Deep.

Το παγκόσμιο ρεκόρ των 10.927 μέτρων το έχει σημειώσει ένα Αμερικανός εξερευνητής, το 2019.

Με την αποστολή της 10ης Νοεμβρίου προβλήθηκε το πρώτο βίντεο σε απευθείας μετάδοση παγκοσμίως του Challenger Deep.

Το Fendhouze, το τρίτο κινεζικό επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος στους βυθούς της Κίνας, παρατηρεί «τα πολυάριθμα είδη και την κατανομή των ζωντανών οργανισμών στα θαλάσσια βάθη», δήλωσαν οι επιστήμονες που επιβαίνουν σε αυτό, στο CCTV. Οι Κινέζοι ερευνητές θα περισυλλέξουν δείγματα για τις έρευνές τους, σύμφωνα με το CCTV.

Προηγούμενες μελέτες έχουν βρει την ύπαρξη κοινοτήτων μονοκυτταρικών οργανισμών που επιβιώνουν από τα οργανικά υπολείμματα που έχουν εγκατασταθεί στο βάθος των ωκεανών, όμως πολύ λίγους μεγάλους ζωικούς οργανισμούς.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρίν Λε Πεν νικήτρια των εκλογών στη Γαλλία σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις
Οι δημοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν αφότου η 57χρονη ηγέτιδα της ακροδεξιάς ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στις εκλογές, μετά την απόφαση του εφετείου που την έκρινε ένοχη για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
Η Μαρίν Λε Πεν
Αναστασία Μπερεζόφσκα: Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Ουκρανό ολιγάρχη και γιατί «έβγαλαν από τη μέση» τη γυναίκα πίσω από τη βόμβα στο Μονακό
Κατασκοπευτικό θρίλερ με πολλές σκιές και αναπάντητα ερωτήματα - Τα δύο μοιραία λάθη της 39χρονης Ουκρανής που καθόρισαν το τέλος της
Αναστασία Μπερεζόφσκα
Hurriyet: Mεταβίβαση των ρωσικών S-400 σε τρίτη χώρα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την πώληση των F-35 στην Τουρκία
Η Χουριέτ αναφέρει επίσης ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαδικασία έγκρισης από τις ΗΠΑ για την εξαγωγή 80 κινητήρων συνολικής αξίας άνω των 700 εκατ. δολαρίων
F-35
Η Ουκρανία έπληξε δύο δεξαμενές πετρελαίου στη Ρωσία – «Οι πολεμιστές μας εφαρμόζουν το σχέδιο κυρώσεων μεγάλου βεληνεκούς» λέει ο Ζελένσκι
«Οι πολεμιστές μας εφαρμόζουν το σχέδιο κυρώσεων μεγάλου βεληνεκούς σε απάντηση της παράτασης του πολέμου από τη Ρωσία και της συνέχισης των επιθέσεων της»
Πυκνός καπνός πάνω από ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου