Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κίνα – Interpol: “Ανακρίνουμε τον πρόεδρο για παραβιάσεις της κινεζικής νομοθεσίας περί διαφθοράς”

Κίνα – Interpol: “Ανακρίνουμε τον πρόεδρο για παραβιάσεις της κινεζικής νομοθεσίας περί διαφθοράς”
φωτογραφία: αρχείο Reuters

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πραγματοποιείται έρευνα κατά του προέδρου της Interpol “για παραβιάσεις του νόμου”. Ο Μενγκ Χονγκγουέι έχει εξαφανιστεί από τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς της Κίνας ανακοίνωσε απόψε ότι ο Κινέζος πρόεδρος της Interpol, Μενγκ Χονγκγουέι, θεωρείται ύποπτος για παραβιάσεις του νόμου.

Η εξαφάνιση του Μενγκ, ο οποίος είναι και υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας στην Κίνα, δηλώθηκε αφού ταξίδεψε από την Λυών, όπου βρίσκεται η έδρα της Ιντερπόλ, στο Πεκίνο, και η σύζυγός του τέθηκε υπό αστυνομική προστασία έπειτα από την διατύπωση απειλών εναντίον της.

Την υπόθεση – θρίλερ του Μενγκ ερευνά από τη δική της πλευρά η γαλλική αστυνομία, που μιλάει για μία “εξαφάνιση που προκαλεί νησυχία”.

Interpol: Αγωνιώδης έκκληση από τη σύζυγο του προέδρου

Η σύζυγος του 64χρονου Μενγκ Χονγκγουέι, του κινέζου προέδρου της Ιντερπόλ, έχει απευθύνει έκκληση προς την διεθνή κοινότητα με δήλωσή της στον Τύπο στην Λυών, όπου έχει την παγκόσμια έδρα της η Ιντερπόλ.

“Αυτή η υπόθεση αφορά την διεθνή κοινότητα”, δηλώνει η Γκρέις Μενγκ σε δήλωσή της που διαβάστηκε στα κινεζικά και τα αγγλικά. Με τρεμάμενη φωνή και πνίγοντας τα δάκρυά της, μίλησε με την πλάτη στην κάμερα για λόγους ασφαλείας, αρνούμενη επίσης να φωτογραφηθεί.

Το Σάββατο (06.10.2018), ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, ο γερμανός Γιούργκεν Στοκ, ζήτησε από την Κίνα “αποσαφηνίσεις” για την κατάσταση του προέδρου του οργανισμού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις