Κόσμος

Κίνα: “Κίτρινος συναγερμός”! Τρέμουν τον τυφώνα Τοκάτζε

Σε “κίτρινο συναγερμό” έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών στην Κίνα, καθώς αναμένεται ο τυφώνας Τοκάτζε, που εκτιμάται ότι θα πλήξει με δυνατές ριπές ανέμου τις περιοχές που βρίσκονται στη νότια-νοτιοδυτική ακτογραμμή της Κίνας.

Ο αναφερόμενος τυφώνας, είναι ο 25ος τυφώνας, με τον οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπη φέτος η Κίνα, ενώ στις 05:00 τοπική ώρα κινούνταν στη Νότια Σινική Θάλασσα, με βόρεια κατεύθυνση και ταχύτητα ανέμου μεταξύ 5 – 10 χλμ. την ώρα, σύμφωνα με το αρμόδιο μετεωρολογικό κέντρο της Κίνας (NMC).

Ο Τοκάτζε αναμένεται ν’ αλλάξει την κατεύθυνσή του, αύριο, κινούμενος νοτιοδυτικά, με τους μετεωρολόγους ν’ αναμένουν εξασθένιση των ανέμων που τον συνοδεύουν.

Από το ψυχρό μέτωπο του τυφώνα θα επηρεαστούν οι παράκτιες περιοχές των επαρχιών Τσετσιάνγκ, Φουτσιάν, Γκουανγκντόνγκ, Χαϊνάν και οι ακτές της αυτόνομης περιοχής, Κουανγκσί Τσουάνγκ, που αναμένεται να πληγούν από ισχυρές ριπές ανέμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS