Κόσμος

Κίνα – κορονοϊός: Πάνω από ένα δισεκατομμύριο πολίτες έχουν εμβολιαστεί

Η Κίνα έχει εμβολιάσει πλήρως το 75,6% των πολιτών της μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας Μι Φενγκ.

Συγκεκριμένα στην Κίνα έχουν εμβολιαστεί πλήρως 1,068 δισεκ. άνθρωποι από ένα πληθυσμό 1,412 δισεκ., δήλωσε ο Μι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η χώρα είχε χορηγήσει συνολικά 2,245 δισεκ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 έως τις 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η Κίνα χορηγεί σε όσους εμβολιάστηκαν τουλάχιστον πριν από έξι μήνες μια ενισχυτική δόση, δίνοντας προτεραιότητα σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών όπως οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Κίνα έχει σε μεγάλο βαθμό καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τον ιό στις περισσότερες περιοχές, και οι σποραδικές τοπικές εξάρσεις είναι μικρές συγκριτικά με αυτές που παρατηρούνται σε άλλες χώρες.

Ωστόσο, ο Μι προειδοποίησε σήμερα ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος η τελευταία έξαρση στην Κίνα, που αφορά 100 μολύνσεις σε μία εβδομάδα σε 11 περιοχές, να εξαπλωθεί περαιτέρω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δέκα λεπτά απόλυτου τρόμου σκόρπισαν πατέρας και γιος στο Σίδνεϊ - Στους 16 ο αριθμός των νεκρών μετά το αιματοκύλισμα
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η παραλία ήταν γεμάτη με κόσμο, όταν άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ η αστυνομία τόνισε ότι περίπου 1.000 άτομα παρευρίσκονταν στην εκδήλωση του Χάνουκα
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί για να το τοποθετήσει σε μια σύνθεση σε σχήμα Αστέρα του Δαυίδ κατά τη διάρκεια αγρυπνίας κοντά στην παραλία, που πραγματοποιήθηκε μετά από ένα θανατηφόρο πυροβολισμό στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Χανουκά, στο Τελ Αβίβ
10
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί