Κόσμος

Κίνα – κορονοϊός: Πάνω από ένα δισεκατομμύριο πολίτες έχουν εμβολιαστεί

Η Κίνα έχει εμβολιάσει πλήρως το 75,6% των πολιτών της μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας Μι Φενγκ.

Συγκεκριμένα στην Κίνα έχουν εμβολιαστεί πλήρως 1,068 δισεκ. άνθρωποι από ένα πληθυσμό 1,412 δισεκ., δήλωσε ο Μι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η χώρα είχε χορηγήσει συνολικά 2,245 δισεκ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 έως τις 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η Κίνα χορηγεί σε όσους εμβολιάστηκαν τουλάχιστον πριν από έξι μήνες μια ενισχυτική δόση, δίνοντας προτεραιότητα σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών όπως οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Κίνα έχει σε μεγάλο βαθμό καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τον ιό στις περισσότερες περιοχές, και οι σποραδικές τοπικές εξάρσεις είναι μικρές συγκριτικά με αυτές που παρατηρούνται σε άλλες χώρες.

Ωστόσο, ο Μι προειδοποίησε σήμερα ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος η τελευταία έξαρση στην Κίνα, που αφορά 100 μολύνσεις σε μία εβδομάδα σε 11 περιοχές, να εξαπλωθεί περαιτέρω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Φρουροί της Επανάστασης μπλοκάρουν τον πρόεδρο του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν - Στρατιωτικός κλοιός γύρω από τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πληροφορίες του Iran International, αναφέρουν ότι οι Φρουροί κρατούν απομονωμένο τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, μπλοκάρουν διορισμούς και ασκούν de facto εξουσία
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Η KitKat έφτιαξε tracker για να βρει τις 413.793 κλεμένες σοκολάτες και ζητάει τη βοήθεια του κόσμου
«Πραγματικά θέλουμε να μάθουμε πού έχουν καταλήξει. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν Tracker Κλεμμένων KitKat, που σας επιτρέπει να ελέγξετε αν το KitKat σας προέρχεται από την παρτίδα που αγνοείται»
KitKat
«Φτιάξαμε ομάδα 35 χωρών για ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο» τόνισε ο Κιρ Στάρμερ
Και υπογράμμισε ότι η συνεργασία με συμμάχους στοχεύει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και στη διατήρηση της ελευθερίας μετακίνησης πλοίων σε στρατηγικούς θαλάσσιους διαδρόμους
Ο Κιρ Στάρμερ