Κόσμος

Κίνα: «Ξήλωσαν» στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος γιατί δεν απέτρεψε… την διασπορά του κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επικεφαλής τοπικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του γιατί δεν μπόρεσε να αποτρέψει… την διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού στην πόλη του. Πρόκειται για τον Γκονγκ Γιουνζούν από την Ρουίλι, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές στη Γιουνάν, επί των ημερών του Γκονγκ Γιουνζούν στην πόλη Ρουίλι έχουν καταγραφεί τρία ξεσπάσματα της πανδημίας του κορονοϊού μέσα σε ένα εξάμηνο. Τα ξεσπάσματα αυτά στη Ρουίλι, που γειτονεύει με τη Μιανμάρ, συμπεριλαμβανομένης μιας συστάδας κρουσμάτων που εντοπίστηκε στα τέλη Μαρτίου, «έπληξαν» τις προσπάθειες των αρχών της Γιουνάν και της Κίνας για την πρόληψη της αναζωπύρωσης της πανδημίας και έβλαψαν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της επαρχίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, που χαρακτηρίζει την απομάκρυνση του κ. Γκονγκ από τη θέση… προειδοποίηση.

Η είδηση της παύσης του κομματικού στελέχους καταγράφηκε την ημέρα που το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον εντοπισμό 24 κρουσμάτων κορονοϊού σε 24 ώρες, των διπλάσιων από την προηγουμένη, συμπεριλαμβανομένων 11 μολύνσεων που οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση, όλων στη Γιουνάν.

Οι δημοτικές αρχές στη Ρουίλι έχουν θέσει τους κατοίκους σε καραντίνα, προχωρούν σε μαζικά τεστ και εμποδίζουν τους πάντες να φύγουν από την πόλη ή να μπουν σε αυτή αφότου εντοπίστηκαν τα κρούσματα τον περασμένο μήνα.

Η Ρουίλι είναι σημαντικός κόμβος στην επαρχία Γιουνάν, η οποία δυσκολεύεται να ελέγξει την τραχιά περιοχή των συνόρων συνολικού μήκους 4.000 χιλιομέτρων με το Λάος, τη Μιανμάρ και το Βιετνάμ. Πολλοί παράτυποι μετανάστες πέρασαν στο κινεζικό έδαφος πέρυσι, αρκετοί για να γλιτώσουν από την πανδημία.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν χθες στην Κίνα χθες μειώθηκε σε 6, από 8 την προηγουμένη. Το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου εμφανίστηκε ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται ως εδώ σε 4.636 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 90.365 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
H ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ξαναρχίζει τις πτήσεις προς το Ντουμπάι
Λίγες ώρες νωρίτερα πτήση της Flydubai των Εμιράτων, από το Ντουμπάι με προορισμό το Τελ Αβίβ έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία έπειτα από απόπειρα του συγκυβερνήτη να ρίξει το αεροσκάφος
Αεροσκάφος της El Al Airlines απογειώνεται από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ
Πτήση «θρίλερ» της Flydubai: Οι επιβάτες περιγράφουν τον εφιάλτη που έζησαν – «Ακούγαμε κραυγές, έμοιαζε με “τρενάκι του τρόμου”»
Χάος στην πτήση FZ1073 με προορισμό το Ισραήλ - Επιβάτες φέρεται να ακινητοποίησαν τον συγκυβερνήτη πριν από την αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία
Αεροπλάνο της FlyDubai με προορισμό το Ισραήλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από σήμα έκτακτης ανάγκης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026
Χειροπέδες στον συγκυβερνήτη της πτήσης της Flydubai που μαχαίρωσε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους με τους Ισραηλινούς
Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, οι μέχρι τώρα ενδείξεις από την έρευνα για το περιστατικό δείχνουν πως ο συγκυβερνήτης προσπάθησε να προκαλέσει τη συντριβή του αεροπλάνου
Αεροπλάνο της FlyDubai με προορισμό το Ισραήλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από σήμα έκτακτης ανάγκης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026