Κόσμος

Κίνα: Μόλις ένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο! 7η μέρα χωρίς κρούσμα στην Γουχάν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για ακόμα μια μέρα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα κορονοϊού από εγχώρια μετάδοση στην Κίνα, ενώ υπήρξε μόλις ένας θάνατος.

Καταγράφηκαν 48 νέα κρούσματα όλα από άτομα που ήρθαν στην χώρα από το εξωτερικό.

Το σύνολο αυτών των περιπτώσεων αυξάνεται σε 771 ως χθες.  Ενώ η εξάπλωση του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 στην Κίνα παρουσιάζει θεαματική μείωση, το Πεκίνο ανησυχεί ολοένα περισσότερο για τους ταξιδιώτες που έχουν μολυνθεί στο εξωτερικό και φθάνουν στη χώρα, κάτι που ώθησε τις κινεζικές αρχές να εντείνουν τις εξετάσεις που κάνουν κατά τις αφίξεις, να διευρύνουν τα μέτρα καραντίνας, να μειώσουν δραστικά τον αριθμό των διεθνών πτήσεων και να απαγορεύσουν την είσοδο στους περισσότερους αλλοδαπούς.

Κανένα κρούσμα στην Γουχάν

Από τα νέα κρούσματα, 10 καταγράφηκαν στην Εσωτερική Μογγολία και πρόκειται για επιβάτες οι πτήσεις των οποίων εξετράπησαν στο Πεκίνο. Η Σαγκάη κατέγραψε 11 νέα κρούσματα, ενώ το Πεκίνο τρία. Η πόλη Γουχάν, η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, από όπου άρχισε η πανδημία, δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα για έβδομη συναπτή ημέρα, σύμφωνα πάντα μετά τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας.

Ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα ανερχόταν σε 81.518 και ο απολογισμός των θυμάτων είχε φθάσει τους 3.305 νεκρούς,

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χεζμπολάχ δέχτηκε την αμερικανική πρόταση για «αμοιβαία παύση των επιθέσεων» με το Ισράηλ – Η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λίβανο
«Τα ισραηλινά πλήγματα στην Νταχίγια θα παύσουν, σε αντάλλαγμα για τη δέσμευση της Χεζμπολάχ να απέχει από επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ»
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν «συνεχίζονται με ταχύ ρυθμό»
Ο Τραμπ αρχικά δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν το Ιράν σταματήσει τις διαπραγματεύσεις, αλλά επικοινώνησε με τον Νετανιάχου και την Χεζμπολάχ που από κοινού συμφώνησαν να σταματήσουν οι επιθ΄σεις στον Λίβανο
Ντόναλντ Τραμπ