Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κίνα: Οι viral «ξάπλες» των ελεφάντων – Συνεχίζεται η περιπλάνηση του τεράστιου κοπαδιού (pics, vid)

Κίνα: Οι viral «ξάπλες» των ελεφάντων – Συνεχίζεται η περιπλάνηση του τεράστιου κοπαδιού (pics, vid)
Reuters

Viral έχουν γίνει οι καθημερινές περιπέτειες των περιπλανώμενων ελεφάντων στην Κίνα. Μέχρι στιγμής, έχουν διανύσει 500 χιλιόμετρα, αφήνοντας παντού το στίγμα τους.

Το κοπάδι αριθμεί 15 ελέφαντες, συμπεριλαμβανομένων τριών μικρών και κάθε βήμα τους καταγράφεται από τα κινεζικά και διεθνή social media.

Οι ελέφαντες έχουν καλύψει ήδη την εντυπωσιακή απόσταση των 500 χιλιομέτρων από τότε που, για άγνωστους λόγους, εγκατέλειψαν την περιοχή όπου κατοικούσαν πριν μερικούς μήνες.

Κάμερες «έπιασαν» τα τεράστια θηλαστικά να απολαμβάνουν έναν… υπνάκο ανάμεσα στα δέντρα, και οι εικόνες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Κίνα – ελέφαντες: Σπέρνουν καταστροφή στο διάβα τους 

Οι 15 ασιατικοί ελέφαντες έχουν κάνει επιδρομές σε σοδειές, καταβροχθίζοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Μάλιστα, δεν δίστασαν να σπάσουν κι αρκετά παράθυρα σπιτιών, αναζητώντας με τις προβοσκίδες τους τροφή.

 

Πρόσφατα κατέφθασαν στην πόλη Κουνμίνγκ όπου ζουν εκατομμύρια άνθρωποι. «Τείχη» από φορτηγά παραταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο δημιουργήθηκαν προκειμένου να αποτραπεί η προσέγγισή τους σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Οι τοπικές Αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους των χωριών που βρίσκονται στην πορεία των ελεφάντων να μην αφήνουν στις αυλές τους καλαμπόκι ή αλάτι, ώστε να μην προσελκύσουν τα γιγαντόσωμα θηλαστικά.

Κίνα – ελέφαντες: Γιατί ξεκίνησαν ταξίδι 

Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν γιατί το κοπάδι των ελεφάντων αποφάσισε να φύγει από την προστατευόμενη ζώνη όπου ζούσε στην περιοχή Σισανμπανά για να κάνει αυτήν την περιπλάνηση που διαρκεί μήνες.

Click4more: Οι ελέφαντες πάνε εκδρομή και η νοτιοδυτική Κίνα είναι σε πανικό (video)

Κάποιοι θεωρούν ότι ένας άπειρος «αρχηγός» μπορεί να συνέβαλε στο να «ξεστρατίσουν», ενώ άλλοι εκτιμούν ότι το κοπάδι απλώς αναζητά ένα νέο χώρο για να μείνει.

Οι τοπικές κινεζικές Αρχές έχουν επιστρατεύσει 14 drones και περίπου 500 άτομα για να παρακολουθούν το κοπάδι και να κλείνουν δρόμους από όπου περνούν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις