Κόσμος

Κίνα: Οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση 21χρονου με μαχαίρι σε πανεπιστημιούπολη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σε πανεπιστημιούπολη στο Yixing, στην επαρχία Jiangsu της Ανατολικής Κίνας, το βράδυ του Σαββάτου (16.11.2024), με αποτέλεσμα 8 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Από την επίθεση με μαχαίρι, που σημειώθηκε γύρω στις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου στο Επαγγελματικό Ινστιτούτο Τεχνών και Τεχνολογίας Wuxi στο Yixing της Κίνας, ανάμεσα στους 8 νεκρούς ήταν και άλλοι 17 τραυματίες. Ο 21χρονος ύποπτος συνελήφθη στο σημείο, σύμφωνα με το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες, ο ύποπτος, με το επώνυμο Xu, άνδρας, 21 ετών, είναι απόφοιτος του ινστιτούτου του 2024. Εκτέλεσε την επίθεση ως αντίποινα.

Παρακινημένος από την αποτυχία του να δώσει εξετάσεις και να πάρει το δίπλωμά του, καθώς και από τη δυσαρέσκεια για την αποζημίωση της πρακτικής του, επέστρεψε στο σχολείο για να ξεσπάσει το θυμό του. Ο Xu ομολόγησε τα εγκλήματά του.

Η διάσωση των τραυματιών, ο χειρισμός των επακόλουθων, και η διερεύνηση της υπόθεσης διεξήχθησαν με πλήρη ισχύ. Σύμφωνα με πληροφορίες, Ο 21χρονος φερόμενος δράστης επιτέθηκε επειδή δεν κατάφερε να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σφάχτηκαν» ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κούβας στον ΟΗΕ: «Είσαι ψεύτης» – «Κάνε πίσω, εδώ δεν είναι Αβάνα»
Όσο ο Μάικ Γουόλτς περιέγραφε τα χρόνια φερόμενης διαφθοράς από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέλη της κουβανικής αντιπροσωπείας μαζί και ο Μπρούνο Ροντρίγκες, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας το λόγο για θέμα τάξης
ΟΗΕ
Η Γιούλια Ναβάλναγια προειδοποιεί για συμμαχία αυταρχικών καθεστώτων με την ακροδεξιάς στην Ευρώπη
«Ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα χρηματοπιστωτικά και νομικά συστήματα των δυτικών χωρών και να παρακάμπτουν τους περιορισμούς και τις κυρώσεις», λέει η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι
Γιούλια Ναβάλνα
Ο Τραμπ δηλώνει ότι οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν τον όρο «τεχνητή νοημοσύνη», προτιμάει τον όρο «υπερνοημοσύνη»
Ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα τον Σεπτέμβριο με το οποίο έδινε εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τον όρο SI, «υπερνοημοσύνη»
REUTERS