Κόσμος

Κίνα: Πορνό και σπαμ «εξαφανίζουν» από το Twitter τις διαδηλώσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές της Κίνας φαίνεται πως θέλουν να εξαφανίσουν άμεσα τις όποιες αναφορές γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις διαδηλώσεις. 

Έτσι, όποιος προσπαθήσει να ψάξει στην κινεζική γλώσσα για διαδηλώσεις στη χώρα στο Twitter κατακλύζεται – σύμφωνα με το CNN – με πορνογραφικό υλικό, spam και άσχετα θέματα, κάνοντας δύσκολη την όποια αναζήτηση. 

Όπως αναφέρει το CNN, ειδικοί θεωρούν ότι πρόκειται για bots που επηρεάζουν τον αλγόριθμο του Twitter και «ρίχνουν» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεκάδες tweets με γυμνές γυναίκες, διαφημίσεις ερωτικού περιεχομένου και άλλα. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα tweets αυτά προέρχονται τις περισσότερες φορές από λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και δεν έχουν ακόλουθους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο νέος επικεφαλής του Twitter, ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ, έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά των bots και των spam. 

Ωστόσο, ο ίδιος προχώρησε σε μαζικές απολύσεις – ειδικά στον τομέα της ασφάλειας του Twitter – και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η δημοφιλής πλατφόρμα να μην περιορίσει άμεσα τα άσχετα bots για την Κίνα. 

Υπενθυμίζεται, πως στην Κίνα εδώ και λίγες μέρες πολίτες διαμαρτύρονται αγανακτισμένοι κατά των μέτρων κορονοϊού και κατά του προέδρου της χώρα, Σι Τζινπίνγκ, κρατώντας μόνο ένα λευκό χαρτί.

Η λογοκρισία είναι τέτοια που σε αρκετές περιπτώσεις αστυνομικοί αναγκάζουν όσους βρεθούν σε σημεία διαδηλώσεων να σβήσουν τυχόν φωτογραφίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκκενώνονται τα κεντρικά γραφεία της Aramco στη Σαουδική Αραβία - Σειρά επιθέσεων των Χούθι σε Ριάντ, Γιανμπού, Νταμάμ και Νταχράν
Στους εναπομείναντες εργαζόμενους που συνέχιζαν να εργάζονται στα κεντρικά γραφεία δόθηκε εντολή να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις και να εργαστούν από το σπίτι μέχρι νεωτέρας
Καπνός υψώνεται από το χώρο του διυλιστηρίου της Saudi Aramco, νότια του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία, μετά από αναφορές για επιθέσεις των Χούθι
Με τέιζερ και σιδερένιες ράβδους θα σώσουν τα μαγαζιά τους οι καταστηματάρχες στη Γαλλία - Προσλαμβάνουν σεκιούριτι και σκύλους ενόψει των νέων διαδηλώσεων
Έτοιμοι να υπερασπιστούν οι ίδιοι τα καταστήματά τους υπό τον φόβο επανάληψης των λεηλασιών του Σαββάτου της 17ης Οκτωβρίου - Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αυξηθεί κατά 20%, έχουν ακυρωθεί άδειες αστυνομικών - Μπαράζ απαγορεύσεων για διαδηλώσεις και έκτακτο συμβούλιο άμυνας υπό τον Μακρόν
Γαλλία 5