Κόσμος

Κίνα: Πορνό και σπαμ «εξαφανίζουν» από το Twitter τις διαδηλώσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές της Κίνας φαίνεται πως θέλουν να εξαφανίσουν άμεσα τις όποιες αναφορές γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις διαδηλώσεις

Έτσι, όποιος προσπαθήσει να ψάξει στην κινεζική γλώσσα για διαδηλώσεις στη χώρα στο Twitter κατακλύζεται – σύμφωνα με το CNN – με πορνογραφικό υλικό, spam και άσχετα θέματα, κάνοντας δύσκολη την όποια αναζήτηση. 

Όπως αναφέρει το CNN, ειδικοί θεωρούν ότι πρόκειται για bots που επηρεάζουν τον αλγόριθμο του Twitter και «ρίχνουν» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεκάδες tweets με γυμνές γυναίκες, διαφημίσεις ερωτικού περιεχομένου και άλλα. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα tweets αυτά προέρχονται τις περισσότερες φορές από λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και δεν έχουν ακόλουθους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο νέος επικεφαλής του Twitter, ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ, έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά των bots και των spam. 

Ωστόσο, ο ίδιος προχώρησε σε μαζικές απολύσεις – ειδικά στον τομέα της ασφάλειας του Twitter – και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η δημοφιλής πλατφόρμα να μην περιορίσει άμεσα τα άσχετα bots για την Κίνα. 

Υπενθυμίζεται, πως στην Κίνα εδώ και λίγες μέρες πολίτες διαμαρτύρονται αγανακτισμένοι κατά των μέτρων κορονοϊού και κατά του προέδρου της χώρα, Σι Τζινπίνγκ, κρατώντας μόνο ένα λευκό χαρτί.

Η λογοκρισία είναι τέτοια που σε αρκετές περιπτώσεις αστυνομικοί αναγκάζουν όσους βρεθούν σε σημεία διαδηλώσεων να σβήσουν τυχόν φωτογραφίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: «Ρήξη» Νετανιάχου και Τραμπ για τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν – «Ο Μπίμπι είχε πάρει φωτιά»
Οι δύο ηγέτες διαφωνούσαν σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσουν το Ιράν στο μέλλον - Ο Νετανιάχου «θα κάνει ό,τι θέλω εγώ » σχετικά με το Ιράν, αλλά «έχουμε καλές σχέσεις» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Τραμπ για διμερείς σχέσεις, περιφερειακές εξελίξεις και προετοιμασία της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα
Κατά την τηλεφωνική συνομιλία, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε επίσης συλλυπητήρια στον Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση που σημειώθηκε σε τζαμί στο πόλη Σαν Ντιέγκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν