Κόσμος

Κίνα: Σε λειτουργία νέο αιολικό πάρκο μέσα στη θάλασσα

Ξεκίνησε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από το νέο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας. Πρόκειται για μία παρτίδα πέντε συνολικά ανεμογεννητριών που τοποθετήθηκαν στην επαρχία ανατολικά της Κίνας, ανακοίνωσε η εταιρία παραγωγής ενέργειας της αναφερόμενης κινεζικής επαρχίας.

Το αιολικό πάρκο στην Κίνα βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων στα ανοιχτά της ακτής της πόλης Χαϊγιάνγκ, ενώ έχει εγκατεστημένη ισχύ 301,6 μεγαβάτ και μπορεί να παράγει 821 εκατομμύρια κιλοβατώρες ετησίως, μόλις γίνει πλήρως επιχειρησιακό.

Μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση καύσης 253.000 τόνων τυπικού άνθρακα, αλλά και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 556.000 τόνους ετησίως.

Ο αριθμός των λειτουργικών ανεμογεννητριών εκτιμάται ότι θα φτάσει στις 58 μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με την ίδια εταιρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Ιταλίδα ηθοποιός, Λέα Μασάρι – Είχε παίξει στο πλευρό των Αλέν Ντελόν και Ομάρ Σαρίφ
Η καταξιωμένη καλλιτέχνης άδησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών - Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Λουί Μαλ, ο Μικελάντζελο Αντονιόνι, οι αδελφοί Ταγιάνι, ο Φράνκο Ρόζι
H Λέα Μασάρι