Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κίνα σε Τραμπ: Καμία ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές

Κίνα σε Τραμπ: Καμία ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές

Στην αντεπίθεση βγαίνει η Κίνα που απορρίπτει τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ, ότι έχει ανάμιξη στις αμερικανικές βουλευτικές εκλογές.

“Η Κίνα σεβάστηκε πάντα την αρχή της μη-ανάμιξης στις εσωτερικές υποθέσεις μιας χώρας. Απορρίπτουμε τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της Κίνας και ζητούμε από τις άλλες χώρες να σεβαστούν το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και να μην αναμιγνύονται στις δικές μας εσωτερικές υποθέσεις”, δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο υπουργός εξωτερικός, Γουάνγκ Γι.

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε την Κίνα πως θέλει να εμποδίσει τη νίκη του στις αμερικανικές βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου για το Κογκρέσο λόγω της αποφασιστικότητας που επιδεικνύει το θέμα των εμπορικών συναλλαγών.

“Η Κίνα προσπαθεί να αναμιχθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου 2018 κατά της κυβέρνησής μου. Δεν θέλουν να κερδίσω ή να κερδίσουμε σαν Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, γιατί είμαι ο πρώτος πρόεδρος που την προκαλεί  στο θέμα του εμπορίου και εμείς κερδίζουμε στο εμπόριο σε κάθε επίπεδο. Δεν θέλουμε αυτοί να ανακατευτούν στις επερχόμενες εκλογές μας”, δήλωσε στη σύνοδο αφαλείας του ΟΗΕ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις