Κόσμος

Κίνα – Σεισμός: Συνεργεία ανοίγουν δρόμους προς το επίκεντρο της δόνησης στη Σετσουάν

Άνοιξαν ξανά οι δρόμοι που οδηγούν στο επίκεντρο του σεισμού της Δευτέρας, στη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν της Κίνας. Τα συνεργεία τους παρέδωσαν στην κυκλοφορία, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον στους 74.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ημερησία, όργανο του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, άλλοι 259 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 26 παρέμεναν αγνοούμενοι ακόμα και χθες το βράδυ, μετά τον σεισμό.

seismos

Ο σεισμός, ισχύος 6,6 βαθμών σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών, ήταν ο ισχυρότερος από το 2017 στη Σετσουάν. Κατέστρεψε δεκάδες κτίρια και υποδομές των δικτύων ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.

Κάπου 11.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στο καντόνι Λουντίνγκ, όπου ήταν και το επίκεντρο.

Ο μετασεισμικές δονήσεις συνεχίζονται και τις πρώτες πρωινές ώρες καταγράφηκε νέα, μεγέθους 3 βαθμών, με εστιακό βάθος 12 χιλιομέτρων, ενώ μετεωρολόγοι προβλέπουν σφοδρές βροχοπτώσεις από σήμερα ως και μεθαύριο Παρασκευή, κάτι που θα περιπλέξει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γερμανία επικροτεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν – «Θεμιτό να εμποδιστεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου»
Στο ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου «το ίδιο το Ιράν έχει υπερβεί την κόκκινη γραμμή» και έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη
Το Κίεβο δικαιολογεί τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν: «Η Τεχεράνη υπήρξε συνεργός της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»
«Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς» αναφέρει το ουκρανικό ΥΠΕΞ
Καπνός υψώνεται μετά την ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με το Ιράν, στην αποθήκη πετρελαίου Sharan στην Τεχεράνη
Δορυφορικές εικόνες από το χτύπημα των ΗΠΑ στην υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν στο Φορντό
Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης της «Maxar Technologies» δείχνουν έξι νέους κρατήρες, καθώς και γκρίζα σκόνη και συντρίμμια μετά την αμερικανική επίθεση στα πυρηνικά του Ιράν στο Φορντό
Δορυφορικές εικόνες πάνω από το υπόγειο πυρηνικό συγκρότημα Fordow του Ιράν, πριν και μετά το χτύπημα των ΗΠΑ