Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κίνα: Στους 4 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη Σιάν

Κίνα: Στους 4 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη Σιάν
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Στους 4 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών λόγω της κατολίσθησης στην επαρχία Σαανσί της Σιάν στη βορειοδυτική Κίνα, μετέδωσε σήμερα Κυριακή (13.8.2023) το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας (CCTV) είχε νωρίτερα μεταδώσει ότι η κατολίσθηση που έγινε την Παρασκευή στην πόλη Σιάν, ύστερα από σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα 18 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους ή να αγνοούνται, με τις αρχές να επιβεβαιώνουν δύο νεκρούς.

Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης ήταν σε εξέλιξη, με συνολικά 81 ανθρώπους και 11 οχήματα να συμμετέχουν στην επιχείρηση, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο.

Σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Κίνας, στον απόηχο του τυφώνα Ντοκσούρι που έπληξε την χώρα πριν από τρεις εβδομάδες.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua (Νέα Κίνα), φαίνονται σπασμένα δέντρα και φερτά υλικά να συσσωρεύονται κατά μήκος των λασπωμένων δρόμων σε χωριό που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή, όπου κατοικίες και υποδομές υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν εντελώς.

Η Κίνα είναι αντιμέτωπη εδώ και αρκετές εβδομάδες με πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και πολλές φονικές πλημμύρες.

Ο απολογισμός από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το βόρειο τμήμα της χώρας από τις 31 Ιουλίου δεν σταματά να αυξάνεται. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις