Κόσμος

“Κινηματογραφικό” dabate Βίλντερς – Ρούτε: Ο όμηρος του Ερντογάν και η αστυνομία του Κορανίου [pics]

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον χωρίς ξεκάθαρο νικητή ήταν το debate ανάμεσα στον Μαρκ Ρούτε και τον Γκερτ Βίλντερς. Τα καρφιά έπεφταν βροχή στο πρώτο debate με εθνική τηλεοπτική κάλυψη στην Ολλανδία, πριν από τις εκλογές της Τετάρτης. Φυσικά, ασχολίαστο δεν πέρασε ούτε το διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Χάγη.

 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ακροδεξιός Βίλντερς χαρακτήρισε αναξιόπιστο τον πρωθυπουργό της χώρας. με τον Ρούτε να του απαντάει πως ο αντίπαλος του θα βύθιζε την Ολλανδία σε χάος.

Τότε ο Βίλντερς πήρε τον λόγο και μίλησε για την κρίση ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία τονίζοντας ότι θα έπρεπε “τουλάχιστον να πετάξει από τη χώρα τον Τούρκο πρέσβη και το προσωπικό της πρεσβείας”.

Ο Ρούτε όμως τον περίμενε στην γωνία και κατάφερε να τον σφάξει με το γάντι, πατώντας στην αδυναμία του ακροδεξίου πολιτικού στο Twitter. “Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο να τουιτάρεις από τον καναπέ και να κυβερνάς την χώρα. Αν κάνεις το δεύτερο, πρέπει να παίρνεις λογικές αποφάσεις” τόνισε.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν μετανιώνει για τους χειρισμούς του στην υπόθεση, προσθέτοντας ότι το 80% των Τούρκων έχουν ενσωματωθεί στην ολλανδική κοινωνία, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι διαδηλώσεις είναι απαράδεκτες.

Τότε ο Βίλντερς, φανερά ενοχλημένος, τον κατηγόρησε ότι τον κρατά “όμηρο” ο Ερντογάν, και ότι τον απειλεί με την συμφωνία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

“Αυτό που πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας δεν είναι συμφωνίες με ανθρώπους σαν τον Ερντογάν. Αντί για αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει τα ολλανδικά σύνορα”, υποστήριξε. Μάλιστα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και υποσχέθηκε πως εκείνος θα βγάλει την Ολλανδία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που “θα επιτρέψει στους Ολλανδούς να γίνουν ξανά το αφεντικό της χώρας μας”.

Και τότε ήρθε η σειρά του Ρούτε να τον στριμώξει. Ο πρωθυπουργός τον κορόιδεψε για τη δέσμευση να απαγορεύσει το Κοράνι, ρωτώντας τον αν σκοπεύει να δημιουργήσει την “αστυνομία Κορανίου” ή να πηγαίνει πόρτα- πόρτα προκειμένου να κατάσχεται το ιερό βιβλίο του Ισλάμ.

Οι δύο πολιτικοί θα τεθούν αντιμέτωποι ξανά, σε νέο debate, το βράδυ της Τρίτης.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Ανησυχία για την υγεία του Σι Τζινπίνγκ – Τα αιτήματα για περισσότερη ώρα ξεκούρασης κατά την επίσκεψή του στη Ουάσινγκτον
Τα ερωτήματα γύρω από τη κατάσταση της υγείας του Σι δεν είναι νέα, αφού παρόμοιες συζητήσεις είχαν ξεκινήσει μετά την ευρωπαϊκή περιοδεία του το 2019
Σι Τζινπίνγκ
Βομβαρδισμοί στη Βόρεια Γέφυρα στο Κίεβο - Η Ρωσία απειλεί ότι θα εντείνει τις επιθέσεις της μετά από τις δηλώσεις Ζελένσκι
Ο Ζελένσκι είχε αναφέρει ότι θα επιμείνει στις επιθέσεις της κατά ρωσικών πετρελαϊκών διυλιστηρίων, αντιδρώντας στη νέα πολιτική των αεροπορικών επιδρομών που εφαρμόζει η Μόσχα
γεφυρα κιεβο
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από φονικές πλημμύρες στην Ισπανία - Συγκλονιστικά βίντεο
«Η κατάσταση ακραίου κινδύνου παραμένει σε κάποιες περιοχές της Βαρκελώνης και της Ζιρόνα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές τοποθεσίες συσσωρεύτηκαν περισσότερα από 100 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο»
Πλημμύρες στην Ισπανία