Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η κίνηση της Τζάκι Κένεντι που εξόργισε την Βασίλισσα Ελισάβετ

Η κίνηση της Τζάκι Κένεντι που εξόργισε την Βασίλισσα Ελισάβετ
Netflix

Ότι ο Πρίγκιπας Φίλιππος ήταν στα νιάτα του άπιστος στην Βασίλισσα Ελισάβετ είναι κοινό μυστικό. Πολλά έχουν γραφτεί, πολλά έχουν ακουστεί και πλέον θα τα δούμε και στην μικρή οθόνη.

Όμως, ένα άγνωστο περιστατικό έρχεται στο φως με αφορμή την σειρά του Netflix, The Crown ο δεύτερος κύκλος της οποίας κάνει πρεμιέρα στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Φίλιππος στην σειρά εμφανίζεται ως ένας άνδρας που απατά την σύζυγό του. Στην προκειμένη περίπτωση την Βασίλισσα της Βρετανίας! Και ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν είναι η τότε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζάκι Κένεντι.

Η συνάντηση με την Τζάκι Κένεντι και η ατάκα της Ελισάβετ

Η Τζάκι Κένεντι επισκέφθηκε το Παλάτι του Μπάκινγχαμ το 1961. Κι ενώ η Ελισάβετ μπορούσε να τα ανεχθεί όλα, εξοργίζεται όταν βλέπει τον άνδρα της να φλερτάρει ξεδιάντροπα με την Τζάκι.

Στην σειρά γίνεται αναπαράσταση της επίσκεψης των Κένεντι στο Παλάτι και όλα όσα πιπεράτα έγιναν εκεί.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Φίλιππος λέει στην Ελισάβετ ότι η Τζάκι του ζήτησε να την ξεναγήσει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Και η Ελισάβετ απαντά: «Δικό μου σπίτι είναι, εγώ θα την ξεναγήσω!»

Στο δείπνο, κι ενώ οι καλεσμένοι συζητούσαν μεταξύ τους η Ελισάβετ είδε από μακριά τον Φίλιππο να φλερτάρει κανονικά με την Τζάκι Κένεντι. «Τι ζώδιο είστε;», τον άκουσε να την ρωτάει.

Η Τζάκι Κένεντι την έθαβε πίσω από την πλάτη της

Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Η Βασίλισσα μαθαίνει από έμπιστό της ότι η Τζάκι την “θάβει” πίσω από την πλάτη της.

Την χαρακτήρισε: «Μια σιτεμένη γυναίκα, τόσο επιτηδευμένη, τόσο βαρετή, τόσο μειωμένης αντίληψης που εξαιτίας της η μειωμένη επιρροή της Βρετανίας στον κόσμο δεν αποτελεί έκπληξη αλλά είναι κάτι αναπόφευκτο».

Η Τζάκι όμως “έθαψε” και το Μπάκινγχαμ. Το χαρακτήρισε σαν ένα: «δευτεροκλασάτο, ερειπωμένο, θλιβερό επαρχιακό ξενοδοχείο».

Όλα αυτά βέβαια στην σειρά The Crown, που βέβαια όσοι έχουν παρακολουθήσει τόσο την πορεία της Τζάκι Κένεντι όσο και της Βασίλισσας Ελισάβετ δεν φαίνεται να απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Η επίσκεψη της Τζάκι Κένεντι περιγράφεται με παρόμοιο τρόπο από όσους την έζησαν εκείνη την εποχή. Άσχημα σχόλια για το Παλάτι και την Βασίλισσα αλλά και ψυχρότητα ανάμεσα στις δυο γυναίκες.

Στην σειρά οι δημιουργοί της πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα. Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ζητεί ακρόαση από την Βασίλισσα όταν μαθαίνει ότι τα πικρόχολα σχόλιά της έχουν φτάσει στ’ αυτιά της Ελισάβετ.

Και όταν συναντιούνται παραδέχεται τα πάντα αλλά ρίχνει το φταίξιμο στα φάρμακα που της είχε γράψει ο γιατρός της…

https://youtu.be/ME2umFQ_xBA

πηγη: DailyMail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις