Κόσμος

Κίτρινα Γιλέκα: Νέα κινητοποίηση στο Παρίσι – 10ο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο

Διαδηλωτές των "Κίτρινων Γιλέκων" συγκεντρώθηκαν και σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα για δέκατο συνεχόμενο σαββατοκύριακο, για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα “Κίτρινα Γιλέκα” ξεκίνησαν ήδη να συγκεντρώνονται στα Ηλύσια Πεδία και στην Πλατεία των Απομάχων κοντά στην Εθνοσυνέλευση και στον Πύργο του Άιφελ και αναμένεται να αυξηθούν στη διάρκεια της ημέρας.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου με αφορμή τις αυξήσεις στον φόρο των καυσίμων, ένα μέτρο το οποίο στη συνέχεια αποσύρθηκε, αλλά με την πάροδο του χρόνου μετατράπηκαν σε ευρύτερη διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης.

Στις διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου σημειώθηκαν μερικά από τα πιο βίαια επεισόδια που έχει βιώσει το Παρίσι εδώ και δεκαετίες με τους διαδηλωτές να πυρπολούν αυτοκίνητα και να καταστρέφουν καταστήματα και επιχειρήσεις.kitrina gileka

Αυτόν τον μήνα οι διαδηλώσεις ήταν πιο ειρηνικές παρότι οι εικόνες ενός γάλλου πρώην πρωταθλητή της πυγμαχίας να χτυπά και να κλωτσά αστυνομικούς στη διάρκεια διαδήλωσης αυτό τον μήνα στην πρωτεύουσα προκάλεσε σοκ στη χώρα.

Ο πρόεδρος Μακρόν έχει ξεκινήσει εθνικό διάλογο με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και της λαϊκής δυσαρκέσκειας αλλά και την αποκατάσταση της δημοτικότητάς του.kitrina gileka

kitrina gileka

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στη Γερμανία: Ακόμα ένα drone και στρατιωτικά εκρηκτικά εντοπίστηκαν κοντά στο αεροδρόμιο της Λειψίας
To πρώτο drone εξοπλισμένο με εκρηκτικά ανακαλύφθηκε στις 4 Αυγούστου στον χώρο του αεροδρομίου Λειψίας-Χάλε, ανάμεσα σε ουκρανικά αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων
Drone
Στενά του Ορμούζ: Η «καρδιά» του πολέμου της Μέσης Ανατολής που δέχτηκε τα περισσότερα χτυπήματα – 20 νεκροί σε 68 «συμβάντα»
Αφού η συμφωνία Ουάσιγκτον-Τεχεράνης έγινε κομμάτια, η συχνότητα των επιθέσεων εντάθηκε και καταγράφεται κατά μέσο όρο ένα επεισόδιο κάθε σχεδόν τρεις ημέρες
στενα ορμουζ
Στο όριο το Ιράν μετά την απειλή των ΗΠΑ για «οικονομικό πόλεμο» – Πληθωρισμός 66% και νέος γύρος κυρώσεων
Οι χώρες που δεν συμμετέχουν στα αμερικανικά μέτρα είτε θα συνεισφέρουν «στην απομόνωση του Ιράν» ή θα υποστούν με τη σειρά τους κυρώσεις, ως ακόμη και έξωση από «το σύστημα του δολαρίου»
Ο Ντόναλντ Τραμπ 10