Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κλαίει όλο το Βέλγιο – Λύγισε η μητέρα της αστυνομικού που έπεσε νεκρή στο μακελειό στη Λιέγη

Κλαίει όλο το Βέλγιο – Λύγισε η μητέρα της αστυνομικού που έπεσε νεκρή στο μακελειό στη Λιέγη

Ένας άνθρωπος που κατάφερε μέσα σε ένα 24ωρο να σκοτώσει 4 ανθρώπους είναι ο 31χρονος Μπενζαμίν Ερμάν ο οποίος πλέον χαρακτηρίζεται τρομοκράτης από τα πιο επίσημα χείλη στο Βέλγιο. Ο 31χρονος που εκτέλεσε το μεσημέρι της Τρίτης στην Λιέγη δυο γυναίκες αστυνομικούς και έναν 22χρονο, είχε δολοφονήσει την προηγούμενη νύχτα ένα πρώην συγκρατούμενό του, όπως αποκάλυψαν οι αρχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ζαν Ζαμπόν δήλωσε ότι ο Μπενζαμίν Ερμάν φώναξε πολλές φορές κατά την διάρκεια της επίθεσης Αλλάχ Ακμπάρ και θεωρούν βέβαιο ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί όταν ήταν στην φυλακή. Είχε βγει με ειδική άδεια από την φυλακή και ακόμα όμως ψάχνουν να βρουν τα ακριβή κίνητρα για την δολοφονική του μανία. Ακόμα δεν γνωρίζουν επίσης αν ήταν υπο την επήρεια ναρκωτικών. Πάντως, θα επέστρεφε στην φυλακή την ημέρα του μακελειού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμύνθηκε της απόφασης να του δοθεί ειδική άδεια λέγοντας ότι ήταν στο πλαίσιο του σωφρονισμού του και της πλήρους αποφυλάκισής του το 202ο. Είπε ακόμα ότι είχε πάρει και άλλες φορές άδεια και δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Είπε πάντως ότι εν μέρει αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων.

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές ο δράστης ακολούθησε και στην συνέχεια επιτέθηκε με μανία στις δυο αστυνομικούς 44 και 54 ετών. Τις μαχαίρωσε από πίσω επανηλλειμένα και στην συνέχεια πήρε τα όπλα τους και τις εκτέλεσε.

Ο ίδιος στην συνέχεια εκτέλεσε έναν ανυποψίαστο 22χρονο που ήταν μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Ο 31χρονος προσπάθησε να πάρει μια γυναίκα όμηρο σε ένα σχολείο αλλά οι αστυνομικοί πρόλαβαν και σε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών έπεσε νεκρός αφού πρώτα τραυμάτισε δυο εξ αυτών.

Σήμερα τηρήθηκε ενος λεπτού σιγή στον τόπο της τραγωδίας με την μητέρα της μιας από τις δυο νεκρές αστυνομικούς να είναι παρούσα και να συγκλονίζει αγγίζοντας το σημείο όπου έπεσε νεκρό το παιδί της.

Και οι συνάδελφοι των δυο αστυνομικών δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις