Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

«Κλείνει» σύνορα και απαγορεύει το αλκοόλ το Χονγκ Κογνκ!

«Κλείνει» σύνορα και απαγορεύει το αλκοόλ το Χονγκ Κογνκ!

Από την προσεχή Τετάρτη, 25 Μαρτίου, το Χονγκ Κονγκ θα απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός του σε μη κατοίκους του, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Παράλληλα όμως θα απαγορευτεί και η πώληση αλκοόλ σε μπαρ και εστιατόρια.

«Από τα μεσάνυχτα της 25ης Μαρτίου δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στην πόλη όλοι οι μη μόνιμοι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ που θα φτάνουν από το εξωτερικό», τόνισε η επικεφαλής της κυβέρνησης, Κάρι Λαμ, εξηγώντας ότι το μέτρο θα ισχύσει τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.

Click4more Ισπανία: Μια μικρή ελπίδα μέσα στην «λαίλαπα» του κορονοϊού των 2.182 νεκρών!

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ σκοπεύει να αναστείλει προσωρινά την πώληση αλκοόλ στα περισσότερα από 8.000 μπαρ και εστιατόρια, ένα άνευ προηγουμένου μέτρο για την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Συγκινημένη η Λαμ κατήγγειλε ότι πολλοί άνθρωποι έβγαλαν τις μάσκες τους στα μπαρ και «μάλιστα είχαν στενές επαφές με άλλους ενόσω ήταν μεθυσμένοι», αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης της covid-19.

«Οπότε θα προτείνουμε (…) την αναστολή της ισχύος της άδειας πώλησης αλκοόλ για τα περίπου 8.600 μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ», επεσήμανε η Λαμ, η οποία φορούσε μάσκα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Εξετάζουμε οποιαδήποτε άλλα μέτρα μπορούμε να λάβουμε αντί να κλείσουμε τα εστιατόρια καθώς γνωρίζουμε ότι πολλοί κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ δεν μαγειρεύουν στο σπίτι και τρώνε συχνά έξω», εξήγησε.

Η πώληση αλκοόλ θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται στα σούπερ μάρκετ και τα άλλα καταστήματα.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα (23.03.2020) 39 νέα κρούσματα του κορονοϊού, από τα οποία τα 30 αφορούσαν ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 357, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Τα νέα μέτρα ανακοινώθηκαν δύο ημέρες αφού η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επιστρέφουν στο Χονγκ Κονγκ από πληγείσες από την covid-19 περιοχές ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλο ξέσπασμα της επιδημίας στην τοπική κοινότητα.

Χθες, Κυριακή το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι ερευνά 41 περιπτώσεις ανθρώπων που παραβίασαν την καραντίνα, ανάμεσά τους και 5 που απειλούνται με ποινικές διώξεις. Δύο εξ αυτών είχαν αφαιρέσει τα βραχιολάκια ηλεκτρονικής παρακολούθησης που χρησιμοποιούν οι αρχές για να ελέγχουν την τήρηση της καραντίνας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις