Κόσμος

Κλεμμένα αντικαρκινικά φάρμακα: Παραιτήθηκε η υπουργός Υγείας του Βραδεμβούργου

Το σκάνδαλο με τα κλεμμένα αντικαρκινικά φάρμακα από την Ελλάδα έφτασε μέχρι την Γερμανία και οδήγησε στην παραίτηση την υπουργό Υγείας του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ντιάνα Γκόλτσε, του κόμματος Die Linke (Αριστερά), δήλωσε σήμερα ότι δεν γνώριζε για τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος της φαρμακευτικής εταιρίας Lunapharm. Στις κατηγορίες ήταν και εκείνη για διάθεση κλεμμένων από την Ελλάδα αντικαρκινικών φαρμάκων.

Παρά το γεγονός ότι οι αρχές του Βρανδεμβούργου είχαν ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές για τις κατηγορίες ήδη από το 2016, η άδεια της Lunapharm ανακλήθηκε μόνον όταν η υπόθεση αποτέλεσε φέτος θέμα τηλεοπτικής έρευνας.

Ο υπουργός Οικονομικών του Βρανδεμβούργου, Άλμπρεχτ Γκέρμπερ, παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον γερμανικό Τύπο, στην περιοχή Βερολίνου-Βρανδεμβούργου τα συγκεκριμένα φάρμακα έχουν χορηγηθεί σε περισσότερους από 220 ασθενείς, μέσω τριών φαρμακείων που ειδικεύονται στην πώληση αντικαρκινικών σκευασμάτων, τα οποία προμηθεύτηκαν από την εταιρία Lunapharm.

[read4more]

Η ακριβής έκταση ωστόσο του σκανδάλου παραμένει ασαφής, ενώ δεν έχει απαντηθεί και το ερώτημα εάν τα φάρμακα ήταν αναποτελεσματικά, καθώς δεν τηρήθηκαν οι ενδεδειγμένες διαδικασίες συντήρησης κατά την μεταφορά τους από την Ελλάδα στην Γερμανία. Ο επικεφαλής πάντως των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας του Βρανδεμβούργου Ούλριχ Χάγκεμαν δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής του τοπικού Κοινοβουλίου ότι κατά πάσα πιθανότητα τα φάρμακα που χορηγήθηκαν σε ασθενείς ήταν καλής ποιότητας και διευκρίνισε ότι δεν είναι πάντα απαραίτητη η συντήρησή τους σε συνθήκες ψύξης.

Πως δρούσε το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα που εξαρθρώθηκε στην Ελλάδα

Σε “επιστήμη” φαίνεται πως είχαν αναγάγει τα μέλη του κυκλώματος την υπεξαίρεση μεγάλης ποσότητας αντικαρκινικών – και όχι μόνο – φαρμάκων απο τα νοσοκομεία, και την διακίνησή τους παράνομα, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ΕΛΑΣ, η ζημιά που έχουν καταφέρει στο Δημόσιο ξεπερνά τα 13 εκατ. ευρώ. Από την αποκάλυψη της δράσης της αδίστακτης ομάδας, που “πάταγε” στην ανάγκη των ανθρώπων για να πουλήσει πανάκριβα τα φάρμακα, προκύπτει πως είχαν πολύ συγκεκριμένη δομή και δράση.

Το κύκλωμα ήταν χωρισμένο σε πυρήνες, ο κάθε ένας από τους οποίους είχε πολύ συγκεκριμένο ρόλο και δράση, προκειμένου να γίνεται η σωστή… “δουλειά”. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος σε λούνα παρκ στις ΗΠΑ: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που καλώδιο παιχνιδιού σπάει – Δύο τραυματίες
Στα πλάνα φαίνεται η καμπίνα του παιχνιδιού να είναι στον αέρα όταν ξαφνικά πέφτει με δύναμη στο έδαφος, καθώς ένα από τα καλώδια που το συγκρατούσαν φαίνεται να σπάει απότομα
Λούνα Παρκ
Φρίκη στις ΗΠΑ: Πατέρας δολοφόνησε τη σύζυγο και τα έξι παιδιά τους – Έβαλε φωτιά στο σπίτι, έκαψε τα κατοικίδια και αυτοκτόνησε
Οι πολίτες της κοινότητας ειδοποίησαν τις αρχές για έντονη μυρωδιά καπνού, κατά την κατάσβεση οι πυροσβέστες εντόπισαν τις σορούς του ζευγαριού και των παιδιών ηλικίας από 5 έως 15 ετών
Μέλη της κοινότητας συγκεντρώνονται στο Duncan Woods στο Grand Haven του Μίσιγκαν, για να θρηνήσουν και να τιμήσουν οκτώ μέλη μιας τοπικής οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους σε μια τραγωδία που συγκλόνισε την κοινότητα