Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κοίτα ποιος μιλάει! Ο Ερντογάν αρνείται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με Μητσοτάκη!

Κοίτα ποιος μιλάει! Ο Ερντογάν αρνείται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με Μητσοτάκη!

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας αποκάλυψε ότι ετοίμαζε τριμερή συνάντηση στην Σόφια. Τα σχέδιά του τα χάλασαν οι «δυο νεκροί» πρόσφυγες που υποστηρίζει ο Ερντογάν ότι υπάρχουν στον Έβρο.

Τα όσα έγιναν στην συνάντηση που είχε ο Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας,  Μπόικο Μπορίσοφ στην Τουρκία είναι αποκαλυπτικά για τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζει την ανηλεή προπαγάνδα και τα ψέμματα ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Μπορίσοφ είπε μεταξύ άλλων ότι προσπάθησε να συγκαλέσει μια τριμερή συνάντηση στην Σόφια ανάμεσα σε Βουλγαρία, Τουρκία και Ελλάδα αλλά ο Ερντογάν δεν ήθελε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Click4More Αυστηρή απάντηση του υπ. Εξωτερικών στον Ερντογάν για τα fake news- “Δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο”

«Έκανα πολλές προσπάθειες να γίνει τριμερής στην Σόφια. Ο Ερντογάν ήταν έτοιμος να έρθει στην Σόφια την Παρασκευή. Αλλά, η απροθυμία του να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έβαλε φρένο στην επιθυμία μου να γίνει μια τέτοια συνάντηση. Η πρόσκλησή μου ισχύει ακόμα», είπε ο Μπορίσοφ.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Ερντογάν που δεν στέλνει πρόσφυγες στα σύνορά του. «Αυτό, επιτρέπει στους βούλγαρους πολίτες να κοιμούνται ήσυχοι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν στην συνέντευξη Τύπου με τον Μπορίσοφ τόνισε ότι οι μετανάστες έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν σε όποια χώρα θέλουν και δεν μπορούν να κρατούνται δια της βίας.

«Φεύγουν από την Τουρκία με την θέλησή τους την ώρα που χώρες όπως η Ελλάδα δεν τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες και δεν παρέχουν προστασία στους πρόσφυγες και Έλληνες στρατιώτες έχουν σκοτώσει ήδη δυο μετανάστες και έχουν τραυματίσει σοβαρά άλλον έναν».

Με πληροφορίες από BGA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις