Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κολακείες Λαγκάρντ πριν τη συνάντηση με τη Μέρκελ

Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Είναι μια συνάντηση την οποία περιμένουν πολλοί και για πολλούς λόγους. Σήμερα Τρίτη (05.04.2016) στο Βερολίνο συναντώνται η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δυο ισχυρές κυρίες της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής είχαν κλείσει εδώ και καιρό το ραντεβού τους. Αλλά οι συγκυρίες το… έφεραν έτσι ώστε να γίνει η συνάντηση λίγες μέρες μετά τη διαρροή στο Wikileaks διαλόγου ανάμεσα στον Πολ Τόμσεν και τη Ντέλια Βελκουλέσκου για το ελληνικό πρόγραμμα και τη στάση των Ευρωπαίων στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα.

Μια διαρροή που έχει προκαλέσει ανοιχτό πόλεμο ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που ανταλλάσσουν σκληρές ανακοινώσεις και πυρά της τελευταίες ώρες, την ώρα που το Βερολίνο κρατά αποστάσεις μεν και επισήμως διαμηνύει (προς την Αθήνα κυρίως) πως θέλει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί. Μπορεί να μην είναι επισήμως στην ατζέντα, ίσως να μην γνωστοποιηθεί το τί θα συζητηθεί αλλά θα συζητηθεί. Και σε αυτό συνηγορεί και η παρουσία στη γερμανική πρωτεύουσα και του επικεφαλής τους ευρωπαϊκού γραφείου του Ταμείου Πολ Τόμσεν.

Λίγες ώρες πριν συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ, η Κριστίν Λαγκάρντ θέλησε να την… αποθεώσει. Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξήρε τη στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου στο προσφυγικό.

«Η καγκελάριος Μέρκελ και ο γερμανικός λαός έδειξαν ηγετικές ικανότητες με την ανθρωπιστική προσέγγισή τους στη στήριξη των προσφύγων» έγραψε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε