Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Κόλαση πυρός στην Ιαπωνία: 11 νεκροί από φωτιά σε γηροκομείο [vids]

Ιαπωνία φωτιά

Φωτιά σε γηροκομείο στην πόλη Σαπόρο στην Ιαπωνία κόστισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους. Οι εικόνες από το φλεγόμενο κτίριο προκαλούν σοκ.

Στο γηροκομείο όπου ξέσπασε η φωτιά έμεναν άνθρωποι που ζουν με επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας. Η πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης (31.01.2018) σύμφωνα με ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Οι 16 ηλικιωμένοι διέμεναν σε ένα τριώροφο, ξύλινο κτίριο στο Σαπόρο. Έδιναν ενοίκιο 36.000 γεν (περίπου 265 ευρώ) το μήνα, σύμφωνα με το NHK.

https://youtu.be/peVcft-zKGc

Τρεις από τους επιζήσαντες, ηλικίας μεταξύ 50 και 80 ετών, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Πάντως η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία, ανέφερε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση.

Το γηροκομείο λειτουργούσε μια οργάνωση στο Σαπόρο η οποία συνδράμει ανθρώπους που έχουν μόνο προνοιακά επιδόματα για να ζήσουν, εφοδιάζοντάς τους με τρόφιμα και βοηθώντας τους να βρίσκουν δουλειές.

Εικόνες μετά τη φωτιά

https://youtu.be/E2xNjkjc7fg

Τον Μάρτιο του 2010 επτά άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς σε γηροκομείο για ανθρώπους που έπασχαν από άνοια στο Σαπόρο, υπενθύμισε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις