Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κόλλησε κορονοϊό ο πρόεδρος της Ονδούρας

Κόλλησε κορονοϊό ο πρόεδρος της Ονδούρας

Ο πρόεδρος της Ονδούρας, Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, ανακοίνωσε ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό, έχει ξεκινήσει θεραπεία και για ένα διάστημα θα ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεων και με τη βοήθεια των συνεργατών του.

«Ως πρόεδρος της χώρας και ως υπεύθυνος πολίτης, θέλω να ενημερώσω ότι το Σαββατοκύριακο άρχισα να αισθάνομαι κάποια αδιαθεσία και σήμερα διαγνώστηκε ότι έχω προσβληθεί από τον SARS-CoV-2», δήλωσε ο πρόεδρος της Ονδούρας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος.

Click4more 35.000 κρούσματα και πάνω από 1.000 θάνατοι σε μια μέρα στη Βραζιλία

Οι γιατροί «συνιστούν ξεκούραση, αλλά θα συνεχίσω να εργάζομαι από απόσταση και μέσω των συνεργατών μου», συνέχισε ο Ερνάντες. Διευκρίνισε πως έχει ήπια συμπτώματα, έχει αρχίσει να υποβάλλεται σε θεραπεία και αισθάνεται καλύτερα.

Ο πρόεδρος της Ονδούρας τόνισε επίσης πως έχουν μολυνθεί η σύζυγός του και δύο άμεσοι συνεργάτες του, ότι παρουσιάζουν συμπτώματα και οι τρεις τους υποβάλλονται σε θεραπεία.

Στην Ονδούρα οι υγειονομικές αρχές κάνουν λόγο για 330 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 9.656 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις