Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κολομβία: Διεκόπη η συνεδρίαση της Βουλής για να μπουν σε… καραντίνα

κορονοϊός Κολομβία
Φωτογραφία Reuters

Αναστάτωση προκλήθηκε την Πέμπτη (5/11) στη Βουλή της Κολομβίας, καθώς η συνεδρίαση τερματίστηκε απότομα για να μπουν τα μέλη της σε… καραντίνα. Σύμφωνα μάλιστα με το γραφείο Τύπου της κάτω Βουλής, ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό έως και 150 μέλη του σώματος.

Τα μέλη της Βουλής της Κολομβίας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εργασίες της ψηφιακά ή δια ζώσης. Στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας συστήθηκε να αποφύγουν να μεταβούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και να παραμείνουν στην Μπογοτά ενόσω περιμένουν 72 ώρες από την πιθανή έκθεσή τους για να υποβληθούν σε τεστ, τόνισε ο πρόεδρος της κάτω Βουλής, ο συντηρητικός Χερμάν Μπλάνκο.

«Προφανώς αυτή είναι μια πολύ λεπτή και σοβαρή κατάσταση», τόνισε ο Μπλάνκο. «Θα τερματίσω τη συνεδρίαση», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Μπλάνκο, ο Αλεχάντρο Κάρλος Τσακόν, στέλεχος του κόμματος των Φιλελευθέρων, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό την επομένη της συμμετοχής του σε συνεδρίαση του σώματος.

Κατά τη βουλεύτρια Μαρία Χοσέ Πισάρο, όλα τα μέλη της Βουλής οφείλουν να παραμείνουν στην πρωτεύουσα ως τουλάχιστον αύριο Σάββατο. Η πολιτικός εξήγησε πως απλώς μετέφερε οδηγίες των υγειονομικών αρχών στην Μπογοτά.

Σημειώνεται ότι η Κολομβία έχει καταγράψει πάνω από 1,1 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και θρηνεί πάνω από 32.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 ως αυτό το στάδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις