Δευτέρα, 20 Μαΐ
20oC Αθήνα

Κολομβία: Δραματικές στιγμές πριν τη συντριβή ελικοπτέρου – «Αντίο σε όλους, σας αγαπώ»

Κολομβία: Δραματικές στιγμές πριν τη συντριβή ελικοπτέρου – «Αντίο σε όλους, σας αγαπώ»
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ένα τρομακτικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει τον πανικό μέσα σε ένα ελικόπτερο που μετέφερε τουρίστες, το οποίο βγήκε εκτός ελέγχου και συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωσή του στην Κολομβία.

Το ελικόπτερο – που επρόκειτο να παραμείνει στον αέρα μόνο για 12 λεπτά για να μεταφέρει τους επιβάτες σε εστιατόριο – έχασε τον έλεγχο και συνετρίβη τη Δευτέρα στην πλευρά ενός πολυώροφου κτιρίου στο Μεντεγίν της Κολομβίας .

Και οι έξι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο Bell 206 επέζησαν από θαύμα.

Ένας από τους τραυματισμένους επιβάτες μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι και εκδορές στο σώμα, όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Τι βίντεο κατέγραψε τις δραματικές στιγμές μέσα στην καμπίνα, καθώς το ελικόπτερο περιστρεφόταν στον αέρα, προτού τελικά πέσει προς το έδαφος. Ο 36χρονος Francisco Salas, ακούγεται να καλεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η πτήση με το ελικόπτερο ήταν μέρος μιας γευστικής εμπειρίας που προσέφερε το εστιατόριο Hangar, που βρίσκεται στη γειτονιά Manrique του Μεντεγίν.

 

Οι πελάτες χρεώνονται περίπου 73 δολάρια για μια πτήση 12 έως 15 λεπτών από το αεροδρόμιο Olaya Herrera στο εστιατόριο, όπου επρόκειτο να τους υποδεχτούν με ένα κοκτέιλ.

Στο συγκλονιστικό κλιπ, ο Salas περιγράφει στην κάμερα τη σκηνή πανικού, λέγοντας: “Έχω πέσει με ελικόπτερο. Μετά τη συντριβή, ο Φρανσίσκο είπε: “Είχα δίπλα μου μια γυναίκα με μεγάλο σωματικό βάρος που δεν είχε τη δύναμη να στηριχτεί και έτσι έβαλα το χέρι μου γύρω της. Χρησιμοποίησα το ένα χέρι για να στηριχθώ στο ελικόπτερο, ενώ με το άλλο στήριζα τη γυναίκα για περίπου 45 λεπτά’.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας τηλεφώνησε στους γονείς του στο Τέξας.

 “Είχα το τηλέφωνό μου μαζί μου, έκανα μια βιντεοκλήση στη μαμά και τον μπαμπά μου. Αποχαιρέτησα ακόμη και τον αδελφό μου, ήταν μια πολύ σοβαρή στιγμή. ‘Ήθελα απλώς να πω αντίο, να πω ευχαριστώ σε όλους’.

Ο επιχειρηματίας από το Τέξας ήταν ένα από τα έξι άτομα που επέβαιναν στο τουριστικό ελικόπτερο τη στιγμή της συντριβής.

μαζί του ήταν δύο γυναίκες από την Κόστα Ρίκα, οι Sandy Villalobos Marín, 34 ετών, και Karen Rivera Picada, 36 ετών, και οι Κολομβιανοί Luisa Fernanda Osorio και Jaime Andrés Echeverri.

Η Luisa Osorio, δήλωσε στην κολομβιανή εφημερίδα Noticias Caracol ότι δε πίστευαν ότι θα επιβίωναν από τη συντριβή.

“Επιβιβαστήκαμε. Κυριολεκτικά όταν ανέβαινε δεν μπορούσε να το κάνει τελείως. Άρχισε να περιστρέφεται, να περιστρέφεται πολύ γρήγορα και είπαμε: ‘Θα πεθάνουμε εδώ’.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Μεντεγίν χρησιμοποίησε αρκετούς γερανούς για να απομακρύνει το ελικόπτερο από το σημείο νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Όλες οι πτήσεις ελικοπτέρων έχουν ανασταλεί καθώς οι αρχές διερευνούν τα αίτια της συντριβής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις