Κόσμος

Κολομβία: Νεκροί από πυροβολισμούς τρεις νέοι και ένας ανήλικος

Τέσσερις νέοι άνθρωποι έπεσαν νεκροί ύστερα από επίθεση που δέχτηκαν στην Κολομβία. Οι νέοι σκοτώθηκαν την ώρα – όπως ανακοίνωσε η αστυνομία – που απλά συζητούσαν σε μια πλατεία στο χωριό Σαν Ραφαέλ στο νομό Αντιόκια.

Πρόκειται για τη δεύτερη σφαγή μέσα σε τέσσερις ημέρες στην περιοχή αυτή και την 77η από την αρχή της χρονιάς στη Κολομβία, ανέφεραν την Τετάρτη (21.10.2021) πηγές στην περιοχή. «Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου κι ένας τέταρτος, βαριά τραυματισμένος, υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο» όπου διακομίστηκε, διευκρίνισε για τους νεκρούς σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ο δήμαρχος της κοινότητας, ο Λιμπάρδο Σίρο.

Τα θύματα ήταν τρεις νέοι κάτω των 25 ετών κι ένας έφηβος 16 ετών, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας στην περιοχή, εξηγώντας πως απλά συζητούσαν στην πλατεία όταν δολοφονήθηκαν.

Πρόκειται για τη δεύτερη σφαγή – ταυτόχρονη δολοφονία τουλάχιστον τριών προσώπων, σύμφωνα με τον ορισμό του ΟΗΕ – μέσα σε τέσσερις ημέρες στο νομό Αντιόκια.

Την Κυριακή πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις πολίτες Βενεζουέλας, δολοφονήθηκαν στο δήμο Βετάνια.

Την 8η Οκτωβρίου, άλλο περιστατικό βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα στην Κολομβία: ένας έφηβος κι ένα παιδί από τη Βενεζουέλα, που κατηγορήθηκαν για κλοπή σε κατάστημα λιανικής, εκτελέστηκαν λίγο αργότερα από αγνώστους σε κοινότητα στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Βίντεο που κατέγραφαν τη σύλληψή τους και κατόπιν έδειχναν τα αιμόφυρτα πτώματά τους διαδόθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το ανεξάρτητο ινστιτούτο INDEPAZ, το οποίο παρακολουθεί συστηματικά την ένοπλη σύρραξη στην Κολομβία, από τις 77 σφαγές με τουλάχιστον 279 θύματα που έχουν διαπραχθεί φέτος, οι 13 καταγράφηκαν στον νομό Αντιόκια.

Η Κολομβία, όπου το 2016 υπογράφτηκε συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη μεγαλύτερη οργάνωση πρώην ανταρτών της χώρας, έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπη με τρομακτική κλιμάκωση της βίας σε αρκετές περιοχές, όπου το κράτος πρακτικά απουσιάζει και όπου δρουν ένοπλες οργανώσεις και συμμορίες που επιδίδονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεαρός έπεσε θύμα revenge porn από την πρώην σύντροφό του στην Βρετανία - Έστειλε γυμνές φωτογραφίες του στην μητέρα του
Στην 24χρονη επιβλήθηκε κοινοτική ποινή 12 μηνών με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας, να καταβάλει στον πρώην της αποζημίωση ύψους 600 λιρών, ενώ εκδόθηκε και περιοριστική εντολή που της απαγορεύει να επικοινωνήσει μαζί του
Βρετανική αστυνομία
Ο Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρει τη λειτουργία του Αλκατράζ ως φυλακές
Το Αλκατράζ, που άνοιξε το 1934, είχε θεωρηθεί η αυστηρότερη και υψίστης ασφαλείας φυλακή της Αμερικής δεδομένης της τοποθεσίας του νησιού, των παγωμένων νερών και των ισχυρών ρευμάτων που το περιβάλλουν
Νησί Αλκατράζ
Διασώθηκε ο ένας εκ των πιλότων του μαχητικού αεροσκάφους F-15 των ΗΠΑ που καταρρίφθηκε στο Ιράν
Περιφερειακός κυβερνήτης στο νοτιοδυτικό Ιράν εξέδωσε δημόσια έκκληση προς τους ντόπιους Ιρανούς να βρουν τους Αμερικανούς πιλότους του αεροσκάφους, ενώ υποσχέθηκε και αμοιβή
Αεροσκάφος
7
Δεύτερο αμερικανικό μαχητικό συνετρίβη στον Περσικό Κόλπο – Διασώθηκε ο πιλότος – Δεν επηρεάζονται οι διαπραγματεύσεις λέει ο Τραμπ – Το Ιράν απέρριψε πρόταση των ΗΠΑ για 48ωρη κατάπαυση του πυρός
Ο Νετανιάχου τονίζει θα συνεχίζει να χτυπά το Ιράν μαζί με τις ΗΠΑ - Εκδίκηση υπόσχεται η Τεχεράνη που ετοιμάζει νέες επιθέσεις μαζί με τη Χεζμπολάχ και τους Χούθι της Υεμένης
A-10 Warthog
11