Κόσμος

Κολομβία: Πάνω από 40.000 νεκροί από τον κορονοϊό

Η Κολομβία υπέγραψε συμφωνίες με τις φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και AstraZeneca για την απόκτηση 20 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε.

Η χώρα των Άνδεων ξεπέρασε χθες Παρασκευή τους 40.000 θανάτους εξαιτίας της Covid-19, ενώ κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με 13.277. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εντοπιστεί 1,5 εκατομμύριο επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης.

«Συνάψαμε μια συμφωνία με τη φαρμακευτική εταιρεία Pfizer για την απόκτηση 10 εκατομμυρίων δόσεων. Επίσης υπογράψαμε συμφωνία με την AstraZeneca για την απόκτηση 10 εκατομμυρίων δόσεων», δήλωσε ο Ντούκε.

Οι 20 εκατομμύρια δόσεις – 10 της Pfizer και 10 της AstraZeneca – που θα ληφθούν μέσω του μηχανισμού COVAX, θα καλύψουν δύο δόσεις για 20 εκατομμύρια ανθρώπους, εν αναμονή της έγκρισης από την εθνική ρυθμιστική αρχή υγείας, πρόσθεσε ο Κολομβιανός πρόεδρος.

«Τις πρώτες εβδομάδες του 2021 θα πραγματοποιήσουμε τη διαδικασία μαζικού εμβολιασμού», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που αναφέρονται στα έγγραφα Επστάιν – Ανάμεσά τους οι Κιμ Καρντάσιαν, Κερτ Κομπέιν και Ρόμπερτ ντε Νίρο
Η αναφορά των ονομάτων δεν σημαίνει απαραίτητα κάποια εμπλοκή στην υπόθεση καθώς θα μπορούσαν να είναι ακόμη και αναφορές σε δημοσιεύματα στους φακέλους της έρευνας
Τζέφρι Επστάιν