Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Κολομβία: Τουλάχιστον 12 οι νεκροί στο λεωφορείο που θάφτηκε από κατολίσθηση

Κολομβία: Τουλάχιστον 12 οι νεκροί στο λεωφορείο που θάφτηκε από κατολίσθηση
Φωτογραφία Reuters

Τουλάχιστον 12 είναι οι νεκροί από την κατολίσθηση που έθαψε λεωφορείο κάτω από λάσπες στα βορειοδυτικά της Κολομβίας χθες (4.12.2022), σύμφωνα με τις Αρχές και της υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών της χώρας, που πραγματοποιούν έρευνες διάσωσης στο σημείο.

Η κατολίσθηση, που προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, χτύπησε το λεωφορείο, όταν αυτό βρισκόταν μεταξύ των χωριών Πουέμπλο Ρίκο και Σάντα Σεσίλια στην επαρχία Ρισαράλντα, σε απόσταση περίπου 230 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογοτά.

«Δυστυχώς, το αποτέλεσμα είναι ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτή την τραγωδία», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφος ο κυβερνήτης της Ρισαράλντα, Βίκτορ Μανουέλ Ταμάγια, ο οποίος πρόσθεσε ότι 5 άνθρωποι διασώθηκαν και συνεχίζονται οι έρευνες αναζήτησης και διάσωσης άλλων ανθρώπων.

«Όλη η δουλειά γίνεται για να ανακτηθούν τα πτώματα που βρίσκονται ακόμα στο λεωφορείο», δήλωσε ο Ταμάγιο.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 25 άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο, που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Κάλι, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, προς το Κοντότο, στην επαρχία Τσοκό.

Η Κολομβία έχει πληγεί από μια περίοδο ασυνήθιστα ισχυρών βροχοπτώσεων, που αποδίδεται στο φαινόμενο La Niña.

Από τις αρχές του 2022, περιστατικά που σχετίζονται με ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 216 ανθρώπους ενώ 538.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης. Ακόμα 48 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις