Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κολωνία: Γερμανοί, Αμερικάνος και μετανάστες μεταξύ των ταραξιών

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Τα όσα έγιναν λίγες ώρες μετά την αλλαγή του χρόνου στην Κολωνία, όπου δεκάδες γυναίκες κατήγγειλαν πως έπεσαν θύματα σεξουαλικών ή άλλων επιθέσεων, έχουν προκαλέσει σάλο παγκοσμίως. Ανάμεσα στα άτομα που ανακρίνονται είναι 18 μετανάστες που έχουν ζητήσει άσυλο αλλά και δυο Γερμανοί κι ένας Αμερικανός πολίτης.

Μπορεί αρκετοί να ήταν εκείνοι που να προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν ακόμη και πολιτικά τα όσα έγιναν τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία αλλά η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας πως ανάμεσα στα πρόσωπα που ανακρίνονται δεν είναι μόνο μετανάστες αλλά δυο Γερμανοί πολίτες και ένας Αμερικάνος δείχνει πως μάλλον δεν ήταν τίποτα περισσότερο από κάποια… καλόπαιδια που μέθυσαν και δεν ήξεραν τι έκαναν!

Από τα 31 πρόσωπα που ανακρίνονται, εννέα είναι Αλγερινοί, οκτώ Μαροκινοι, πέντε Ιρανοί και τέσσερις Σύροι. Δύο Γερμανοί πολίτες, ένας Ιρακινός, ένας Σέρβος και ένας Αμερικανός πολίτης βρίσκονται επίσης μεταξύ αυτών που διέπραξαν αδικήματα στη διάρκεια της νύχτας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Παρασκευή (08.01.2016) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας, ανάμεσα στα 31 πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί από την ομοσπονδιακή αστυνομία και συμμετείχαν στις βιαιότητες που έγιναν στην Κολωνία είναι 18 μετανάστες που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία.

Οι περισσότερες από τις 32 εγκληματικές πράξεις που τεκμηριώθηκαν από την ομοσπονδιακή αστυνομία εκείνη τη νύχτα συνδέονταν με κλοπή και σωματικά τραύματα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών. Τρία σχετίζονταν με σεξουαλικές επιθέσεις, αν και η αστυνομία δεν έχει ονόματα για να συνδέσει μ’ αυτές τις πράξεις.

Γκάμπριελ: Μηδενική ανοχή και… να ξαναδούμε τις απελάσεις

«Μηδενική ανοχή απέναντι σε εγκληματικότητα και σεξουαλικές επιθέσεις», υποσχέθηκε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναφερόμενος στις επιθέσεις που σημειώθηκαν κυρίως στην Κολονία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Το κράτος πρέπει να παραμείνει ισχυρό και ικανό για δράση. Το οφείλουμε στους Γερμανούς και στην κυρίαρχη πλειοψηφία των ευπρεπών προσφύγων», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ στην «Bild» και τόνισε ότι πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους όσοι ζητούν άσυλο και προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις, ακόμη και να φυλακίζονται εκεί. «Γιατί να πρέπει οι Γερμανοί φορολογούμενοι να πληρώνουν το διάστημα φυλάκισης αλλοδαπών που εγκληματούν;», διερωτήθηκε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε