Κόσμος

Κολοράντο: Λήστεψε τράπεζα κι άρχισε να πετάει λεφτά φωνάζοντας «Καλά Χριστούγεννα»

65χρονος αποφάσισε να γίνει ένας… αλλιώτικος Άγιος Βασίλης. Έκλεψε τράπεζα, πέταγε λεφτά στον αέρα και ευχόταν… Καλά Χριστούγεννα! Πήγε για καφέ και περίμενε να τον συλλάβουν!

Μια περίεργη χριστουγεννιάτικη ιστορία…. Την λευκή γενειάδα την είχε, τα… «δώρα» του έλειπαν για να γίνει Άγιος Βασίλης. Ένας Άγιος Βασίλης διαφορετικούς απ’ αυτόν που ξέρουμε.

Ένας 65χρονος άνδρας με λευκή γενειάδα λήστεψε τράπεζα και άρχισε να πετάει μέρος των χρημάτων στον αέρα, φωνάζοντας Καλά Χριστούγεννα. Δεν φορούσε κόκκινη στολή, δεν είχε έλκηθρο ούτε ταράνδους. Αλλά μάλλον έκανε δώρα σε… πολλούς απ’ όσους βρέθηκαν στο διάβα του.

Όλα έγιναν στο Κολοράντο των ΗΠΑ, με τον περίεργο Άγιο Βασίλη να συλλαμβάνεται και να πρέπει τώρα να πληρώσει εγγύηση 10.000 δολαρίων για να αποφυλακιστεί υπό όρους.

«Πρωταγωνιστής» της παράξενης χριστουγεννιάτικης ιστορίας είναι ο 65χρονος Ντέιβιντ Γουέιν Όλιβερ. Είναι ο «Άγιος Βασίλης» που λήστεψε υποκατάστημα της Academy Bank στο Κολοράντο Σπρινγκς το απόγευμα της Δευτέρας και μετά άρχισε να πετάξει μέρος των μετρητών που είχε κλέψει στον αέρα για να μαζέψουν περαστικοί, φωνάζοντας «Καλά Χριστούγεννα».

Και αφού τα έκανε όλα αυτά, πήγε σε ένα μαγαζί της αλυσίδας Starbucks για καφέ. Μόνο που εκεί τον βρήκε και τον συνέλαβε η αστυνομία.

Ο 65χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, «απείλησε να χρησιμοποιήσει όπλο» και βγήκε από το υποκατάστημα της τράπεζας με μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά.

Το τηλεοπτικό δίκτυο KKTV μετέδωσε, επικαλούμενο την αφήγηση του αυτόπτη μάρτυρα Ντιόν Πάσκαλ, πως ο Όλιβερ, αφού βγήκε από την τράπεζα που είχε μόλις ληστέψει, άρχισε να σκορπάει χαρτονομίσματα «παντού».

«Άρχισε να βγάζει χρήματα από μια σακούλα και να τα πετάει στον αέρα» πριν φωνάξει «Καλά Χριστούγεννα», είπε ο Πάσκαλ. Ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας είπε πως διερχόμενοι μάζεψαν κάποια από τα μετρητά, μπήκαν στο υποκατάστημα και τα παρέδωσαν στον ταμία, ενώ ο Όλιβερ ταυτόχρονα πήγε ως τα Starbucks και κάθισε, μοιάζοντας να περιμένει να έρθουν αστυνομικοί να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Denver Post, συνεχίζουν να μην έχουν βρεθεί «χιλιάδες δολάρια» ενώ, κατά την ίδια πηγή, δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο Όλιβερ πράγματι οπλοφορούσε όταν έκανε τη ληστεία.

Ο Όλιβερ, ο οποίος εικονίζεται στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μετά τη σύλληψή του με γκρίζα και λευκή γενειάδα, κρατείται σε φυλακή στην Κομητεία Ελ Πάσο κι αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον δικαστή μεθαύριο Πέμπτη. Δεν είναι σαφές εάν έχει συνήγορο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικό αντίο στην 6χρονη Χιντ από τη Γάζα – Το πορτρέτο της που «σκέπασε» την παραλία στη Βαρκελώνη
«Τα παιδιά της Γάζας δεν ζητούν συμπόνια. Ζητούν το δικαίωμά τους να ζήσουν, να κοιμούνται χωρίς φόβο, να παίζουν χωρίς βόμβες, να μεγαλώσουν, απλά να μεγαλώσουν»
Χιντ Ρατζάμπ
Μελάνια Τραμπ: Παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ της «Melania» με αστρονομική χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων από την Amazon
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Amazon έχει επενδύσει έως και σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια στο σχέδιο, με το 70% και πλέον των οποίων να πηγαίνει στη Μελάνια Τραμπ
Η Μελάνια Τραμπ
Ο Μερτς δεν θέλει «προς το παρόν» να συναντηθεί με τον Πούτιν και εξηγεί γιατί
«Εάν η Μόσχα δεν είναι έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο, το τίμημα που πρέπει να πληρώσει, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού κόστους, θα αυξάνεται εβδομάδα με την εβδομάδα και μήνα με τον μήνα»
Ο Φρίντριχ Μερτς