Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

“Κολπάκια” της Τουρκίας με το Oruc Reis: Επέστρεψε στην Αττάλεια για συντήρηση

oruc reis

Τα παιχνιδάκια της Τουρκίας με το Oruc Reis συνεχίζονται. Αν και ο τουρκικός Τύπος έγραψε πως η επιστροφή του σεισμογραφικού στο λιμάνι της Αττάλειας συνδέεται με τις συζητήσεις στο ΝΑΤΟ, το υπουργείο Ενέργειας γίνει άλλη… εξήγηση.

Η επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλλεια, λοιπόν, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας, δεν οφείλεται στην απόφαση της Άγκυρας να αποκλιμακώσει την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο αλλά στην ανάγκη… συντήρησης του σεισμογραφικού σκάφους!

Click4more Τουρκικά “παιχνίδια” με το Oruc Reis

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του  ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, αναφέρει ότι είναι διαδικασία ρουτίνας σε όλες του τις έρευνες, να επιστρέφει στο λιμάνι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα για συντήρηση και αλλαγή προσωπικού και πως αργότερα θα συνεχίσει τις εργασίες του.

Όπως τόνισε Μανώλης Κωστίδης, η επίκληση της συντήρησης του Oruc Reis, δίνει τη δυνατότητα στην Άγκυρα να κρατήσει στο λιμάνι το σεισμογραφικό και να μην εκδώσει Navtex μέχρι και το τέλος του μήνα, οπότε θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τη λίστα με τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο τουρκικός Τύπος, όπως η φιλοκυβερνητική Yeni Safak έγραψε ότι η επιστροφή του Oruc Reis και η μη ανανέωση της σχετικής Navtex οφείλεται στις συζητήσεις στο ΝΑΤΟ, κάτι που δεν επιβεβαιώνει το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις