Κόσμος

Κομισιόν: Άλλαξε όνομα το χαρτοφυλάκιο του Μαργαρίτη Σχοινά

Μετά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί όταν ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας Κομισιόν, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν "υπέκυψε" και άλλαξε το όνομα του χαρτοφυλακίου του Έλληνα Επιτρόπου, Μαργαρίτη Σχοινά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ορίστηκε από την νέα πρόεδρο της Κομισιόν Επίτροπος αρμόδιος για τη μετανάστευση. Το χαρτοφυλάκιο που δόθηκε στον (εκ των αντιπροέδρων της Επιτροπής) Μαργαρίτη Σχοινά έφερε στην ονομασία του τη φράση «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής».

Αυτό, σε συνδυασμό πως πρόκειται για το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και συνειρμούς για τα σχέδια της φον ντερ Λάιεν.

Τελικά, μετά τις αντιδράσεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της νέας προέδρου της Κομισιόν στο Γαλλικό Πρακτορείο, το χαρτοφυλάκιο δεν έχει πλέον στην ονομασία του τη φράση «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» αλλά «προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής».

Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι «βλέπει» παράθυρο διπλωματίας μετά τις επαφές με τον απεσταλμένο του Τραμπ – Στηρίζει τριμερή με Πούτιν
Πρόοδος στις διαβουλεύσεις του Όσλο για ειρηνευτική βάση – Ο Ουκρανός πρόεδρος ελπίζει ότι θα αρθούν οι περιορισμοί στις δορυφορικές υπηρεσίες Starlink και Starshield
Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Όσλο
Ο Μακρόν κατακεραυνώνει τον Τραμπ: «Υπάρχουν ηγέτες που κάνουν προεκλογική εκστρατεία στις πλάτες της Γαλλίας»
«Απαράδεκτα και ανόητα» τα σχόλια ηγετών για τα επεισόδια στη Γαλλία - «Ίσως δεν έκανα αρκετά καλά κάποια πράγματα» είπε για τη νεολαία
Μακρόν
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες