Κόσμος

Κομισιόν: Είμαστε ενήμεροι από την Ελλάδα για την 3μηνη αναστολή ασύλου – Η χώρα αντιμετωπίζει μια «εξαιρετική κατάσταση»

«Η Επιτροπή συνεργάζεται στενά με την Ελλάδα "όσον αφορά την εντατικοποίηση του έργου με τις χώρες εταίρους"», δήλωσε αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενήμερη δηλώνει η Κομισιόν για το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, περί τρίμηνης αναστολής εξέτασης των αιτημάτων ασύλου για προερχόμενους από τη Βόρεια Αφρική, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια «εξαιρετική κατάσταση».

«Γνωρίζουμε τα σχέδια που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση. Πρόκειται για μια εξαιρετική κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Μάρκους Λάμερτ, κατά τη σημερινή ενημέρωση της Κομισιόν.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι στα πρόσφατα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επισημαίνεται η «ανησυχητική κατάσταση στη Λιβύη» και «οι πιθανές συνέπειές της, τόσο όσον αφορά την ευρωπαϊκή ασφάλεια όσο και τις μεταναστευτικές ροές».

«Οποιαδήποτε μέτρα ληφθούν από την Ελλάδα πρέπει να γίνουν κατανοητά σε αυτό το πλαίσιο», συνέχισε ο Μ. Λαμέρτ, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για να λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα μέτρα και την εφαρμογή τους στην πράξη.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η Επιτροπή συνεχίζει να υποστηρίζει την Ελλάδα επιχειρησιακά και οικονομικά και με την υποστήριξη των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργανισμών και πως είναι έτοιμη να εντείνει την υποστήριξη αυτή. Παράλληλα, τόνισε ότι η Επιτροπή συνεργάζεται στενά με την Ελλάδα «όσον αφορά την εντατικοποίηση του έργου με τις χώρες εταίρους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Ανησυχία για την υγεία του Σι Τζινπίνγκ – Τα αιτήματα για περισσότερη ώρα ξεκούρασης κατά την επίσκεψή του στη Ουάσινγκτον
Τα ερωτήματα γύρω από τη κατάσταση της υγείας του Σι δεν είναι νέα, αφού παρόμοιες συζητήσεις είχαν ξεκινήσει μετά την ευρωπαϊκή περιοδεία του το 2019
Σι Τζινπίνγκ
Βομβαρδισμοί στη Βόρεια Γέφυρα στο Κίεβο - Η Ρωσία απειλεί ότι θα εντείνει τις επιθέσεις της μετά από τις δηλώσεις Ζελένσκι
Ο Ζελένσκι είχε αναφέρει ότι θα επιμείνει στις επιθέσεις της κατά ρωσικών πετρελαϊκών διυλιστηρίων, αντιδρώντας στη νέα πολιτική των αεροπορικών επιδρομών που εφαρμόζει η Μόσχα
γεφυρα κιεβο
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από φονικές πλημμύρες στην Ισπανία - Συγκλονιστικά βίντεο
«Η κατάσταση ακραίου κινδύνου παραμένει σε κάποιες περιοχές της Βαρκελώνης και της Ζιρόνα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές τοποθεσίες συσσωρεύτηκαν περισσότερα από 100 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο»
Πλημμύρες στην Ισπανία