Κόσμος

Κομισιόν: Η Τουρκία να δείξει πρόοδο στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

H ΕΕ καλεί την Τουρκία να επιδείξει πρόοδο στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων μετά το θάνατο της δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ.

Ειδικότερα, ο Πήτερ Στάνο σημειώνει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση λυπάται βαθιά για τον θάνατο της δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ, η οποία έκανε απεργία πείνας για 238 ημέρες μετά την καταδίκη της πέρυσι για φερόμενη ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Είναι η τέταρτη φυλακισμένη που πέθανε φέτος ως αποτέλεσμα απεργίας πείνας, μετά τους θανάτους των Ελίν Μπολέκ και Ιμπραήμ Γκοκτσέκ, δύο μουσικών από το συγκρότημα Grup Yorum και του Μουσταφά Κοτσάκ.. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους.

Το τραγικό αποτέλεσμα του αγώνα τους για δίκαιη δίκη καταδεικνύει οδυνηρά την επείγουσα ανάγκη οι τουρκικές αρχές να αντιμετωπίσουν με αξιοπιστία την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, η οποία έχει επιδεινωθεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια, καθώς και τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στο δικαστικό σώμα.

Η Τουρκία πρέπει επειγόντως να επιδείξει συγκεκριμένη πρόοδο στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε νεκροί από την συντριβή αεροσκάφους στο Μαϊάμι - Η στιγμή που βγαίνει από τον διάδρομο προσγείωσης
Επίσης πέντε άτομα έχουν τραυματιστεί τρία εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση - Οι αρχές εξετάζουν όλα τα δεδομένα προκειμένου να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την έξοδο του αεροσκάφους από τον διάδρομο
Το αεροπλάνο που βγήκε εκτός διαδρόμου
Η νύχτα που δολοφονήθηκε ο Tupac Shakur, οι θεωρίες συνωμοσίας και ο ένοχος που βρέθηκε σχεδόν 30 χρόνια μετά
Ο Tupac Shakur ήταν μόλις 25 ετών όταν το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου του 1996 δέχθηκε πυρά από μία λευκή Cadillac στους δρόμους του Λας Βέγκας - Ο 63χρονος σήμερα Ντουέιν «Keffe D» Ντέιβις καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία
Ο ράπερ Tupac Shakur
Παπούα Νέα Γουινέα: Κροκόδειλος κατασπάραξε υπάλληλο ζωολογικού κήπου – Βίντεο
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εργαζόμενος φαίνεται να κρατιέται από την άκρη της πισίνας, ενώ ο κροκόδειλος φέρεται να έχει αρπάξει τα πόδια του με τα σαγόνια του.
Κροκόδειλος κατασπάραξε εργαζόμενο ζωολογικού πάρκου στην Παπούα Νέα Γουινέα