Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Κομισιόν κατά Όρμπαν: Διαστρεβλώνει την αλήθεια η εκστρατεία του κατά της μετανάστευσης

Κομισιόν κατά Όρμπαν: Διαστρεβλώνει την αλήθεια η εκστρατεία του κατά της μετανάστευσης
photo Reuters

Στα κάγκελα βρίσκεται η Ευρωπαική Ένωση κατά του Βίκτορ Όρμπαν και της κυβέρνησης στην Ουγγαρία μετά τις αντιευρωπαϊκές επιθέσεις και ρητορείες.

Η αντιμεταναστευτική εκστρατεία της κυβέρνησης του Όρμπαν διαστρεβλώνει την αλήθεια και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον εθνικιστικό κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν έχουν επιδεινωθεί μετά τη μεταναστευτική κρίση του 2015, όταν ο Ορμπάν ανέπτυξε τις σκληροπυρηνικές αντιμεταναστευτικές πολιτικές του.

Το ποτήρι για την ΕΕ ξεχείλισε όταν ο Βίκτορ Όρμπαν ξεκίνησε μια εκστρατεία με αφίσες και καταχωρίσεις στον Τύπου, κατά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Τζόρτζ Σόρος με την κατηγορία πως επιδιώκουν να ανοίξουν την Ουγγαρία στους μετανάστες.

Η Επιτροπή το απέρριψε ως «γελοία θεωρία συνωμοσίας», όμως το σαββατοκύριακο ο Ορμπάν δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική Welt am Sonntag πως στις αφίσες θα στοχοθετηθεί σύντομα και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

«Η Επιτροπή υπήρξε σαφής σχετικά με τη γνώμη μας για την εκστρατεία της ουγγρικής κυβέρνησης που διαστρεβλώνει την αλήθεια και επιδιώκει να ζωγραφίσει μια σκοτεινή εικόνα μιας μυστικής συνωμοσίας δήθεν για να έρθουν περισσότεροι μετανάστες στην Ευρώπη», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και συνέχισε λέγοντας πως «είτε η εκστρατεία αυτή στοχοθετεί ή επιτίθεται στον πρόεδρό μας, τον αντιπρόεδρό μας Φρανς Τίμερμανς είτε σε οποιαδήποτε άλλα μέλη του προσωπικού του θεσμού μας, θα απαντήσουμε και θα υπερασπιστούμε τη δουλειά μας με ίση δύναμη απέναντι στις αναλήθειες και την απατηλή ρητορεία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις