Κόσμος

Κονγκό: Συνελήφθη ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος για επαφές με ένοπλες οργανώσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνελήφθη στο Κονγκό ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος, Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος, από τις μυστικές υπηρεσίες της Λαϊκής Δημοκρατίας, επειδή προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο, ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος είχε έρθει σε επαφή με τοπικές ένοπλες οργανώσεις του Κονγκό, για αυτό και συνελήφθη και ανακρίνεται, μαζί με έναν Κονγκολέζο συνάδελφό του.

Ο 33χρονος είναι πρωτότοκος γιος του Σπύρου Νιάρχου και της Δάφνης Γκίνες, εγγονός του θρυλικού εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου και ανιψιός του δισεκατομμυριούχου Φίλιππου Νιάρχου.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν επικαλούνται οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και μεταδίδουν πως ο 33χρονος έχει μεταφερθεί στην πρωτεύουσα της χώρας και κρατείται από την υπηρεσία πληροφοριών ANR, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος συνεργάζεται με τα αμερικανικά περιοδικά The Nation και The New Yorker και «η ANR τον μετέφερε στην Κινσάσα για να τον ανακρίνει για τις στενές επαφές του με ένοπλες ομάδες, ιδίως με τους Μπακάτα Κατάνγκα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Έκανε κινήσεις χωρίς να ειδοποιηθούν προηγουμένως οι αρχές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «πρέπει να επαγρυπνά» μετά τη δολοφονία δύο μελών του ΟΗΕ το 2017. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicolas Niarchos (@apostcardfromthevolcano)

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΗΕ είχε στείλει τους εμπειρογνώμονες Μάικλ Σαρπ και Ζαΐντα Καταλάν να ερευνήσουν τις βιαιοπραγίες στην περιοχή του Κασάι αλλά  απήχθησαν και δολοφονήθηκαν.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicolas Niarchos (@apostcardfromthevolcano)

Παρ’ όλα αυτά, ο αξιωματούχος επισήμανε ότι ο δημοσιογράφος έχει ήδη δεχθεί επίσκεψη από την Αμερικανίδα πρόξενο και μπορεί να αφεθεί ελεύθερος αύριο κιόλας, αφού οι τοπικές αρχές «δεν έχουν κανένα συμφέρον να τον κρατούν».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicolas Niarchos (@apostcardfromthevolcano)

Σημειώνεται ότι, ο Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος είχε πάει στο Κονγκό για ρεπορτάζ για να κάνει ρεπορτάζ για την προστασία της φύσης, της οικονομίας και του πολιτισμού, για λογαριασμό του περιοδικού The Nation, όπως αναφέρει η επίσημη διαπίστευσή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ινδοί δισεκατομμυριούχοι θέλουν να οικειοποιηθούν την διάσημη γειτονιά του Νότινγκ Χιλ - Κοινωνικές κατοικίες και σπίτια για υπηρέτες
Οι κάτοικοι της γειτονιάς έχουν απηυδήσει, αφού δεν μπορούν να τους σταματήσουν, με το ζευγάρι των Ινδών να τους απειλεί ότι εάν προκαλέσουν φασαρία, τα διαμερίσματα θα διατεθούν για «κοινωνική στέγαση»
Η ηθοποιός του Μπόλιγουντ Σονάμ Καπούρ, αριστερά, μαζί με τον σύζυγό της Ανάντ Αχούτζα
Βαθαίνει το ρήγμα Τραμπ – Νετανιάχου, λένε οι NYT: «Οι ΗΠΑ αφήνουν το Ισραήλ εκτός διαπραγματεύσεων με το Ιράν»
«Αγώνας δρόμου» από τους Ισραηλινούς για πληροφορίες, σύμφωνα με τους NYT - Οι φορές που οι ΗΠΑ «άδειασαν» τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια της κοινής επιχείρησής τους κατά του Ιράν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου / Ντόναλντ Τραμπ
Τουρκία: 13 συλλήψεις μελών του CHP – «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνηθεί το κόμμα από διορισμένους επιτρόπους» λέει ο Οζγκιούρ Οζέλ
O Οζέλ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αφήσει την αντιπολίτευση «χωρίς ηγέτη, χωρίς κόμμα και χωρίς επιλογή»
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ
Ιράν: «Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις» – Σε «θέση μάχης» ο Τραμπ για νέες επιθέσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο
Στην Τεχεράνη ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Πακιστάν - Τι αναφέρουν αμερικανικά μέσα για τις νέες απειλές Τραμπ και τα σχέδιά του για νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν
Γυναίκα περπατάει στην Τεχεράνη