Κόσμος

Κονγκό: Συνελήφθη ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος για επαφές με ένοπλες οργανώσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνελήφθη στο Κονγκό ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος, Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος, από τις μυστικές υπηρεσίες της Λαϊκής Δημοκρατίας, επειδή προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο, ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος είχε έρθει σε επαφή με τοπικές ένοπλες οργανώσεις του Κονγκό, για αυτό και συνελήφθη και ανακρίνεται, μαζί με έναν Κονγκολέζο συνάδελφό του.

Ο 33χρονος είναι πρωτότοκος γιος του Σπύρου Νιάρχου και της Δάφνης Γκίνες, εγγονός του θρυλικού εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου και ανιψιός του δισεκατομμυριούχου Φίλιππου Νιάρχου.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν επικαλούνται οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και μεταδίδουν πως ο 33χρονος έχει μεταφερθεί στην πρωτεύουσα της χώρας και κρατείται από την υπηρεσία πληροφοριών ANR, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος συνεργάζεται με τα αμερικανικά περιοδικά The Nation και The New Yorker και «η ANR τον μετέφερε στην Κινσάσα για να τον ανακρίνει για τις στενές επαφές του με ένοπλες ομάδες, ιδίως με τους Μπακάτα Κατάνγκα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Έκανε κινήσεις χωρίς να ειδοποιηθούν προηγουμένως οι αρχές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «πρέπει να επαγρυπνά» μετά τη δολοφονία δύο μελών του ΟΗΕ το 2017. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicolas Niarchos (@apostcardfromthevolcano)

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΗΕ είχε στείλει τους εμπειρογνώμονες Μάικλ Σαρπ και Ζαΐντα Καταλάν να ερευνήσουν τις βιαιοπραγίες στην περιοχή του Κασάι αλλά  απήχθησαν και δολοφονήθηκαν.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicolas Niarchos (@apostcardfromthevolcano)

Παρ’ όλα αυτά, ο αξιωματούχος επισήμανε ότι ο δημοσιογράφος έχει ήδη δεχθεί επίσκεψη από την Αμερικανίδα πρόξενο και μπορεί να αφεθεί ελεύθερος αύριο κιόλας, αφού οι τοπικές αρχές «δεν έχουν κανένα συμφέρον να τον κρατούν».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicolas Niarchos (@apostcardfromthevolcano)

Σημειώνεται ότι, ο Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος είχε πάει στο Κονγκό για ρεπορτάζ για να κάνει ρεπορτάζ για την προστασία της φύσης, της οικονομίας και του πολιτισμού, για λογαριασμό του περιοδικού The Nation, όπως αναφέρει η επίσημη διαπίστευσή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ολλανδία: Αποζημίωση σε παιδιά που γεννήθηκαν από αιμομιξία – Η δικαστική απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα
Το δικαστήριο έκρινε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι συνέπειες του εγκλήματος δεν περιορίζονται μόνο στη μητέρα, αλλά μπορούν να επηρεάσουν άμεσα και το παιδί που γεννήθηκε
Emotional moment: man sitting holding head in hands, stressed sad young male having mental problems, feeling bad, depressed, disappointed, hopeless. Desperate man in the dark corner needing help.
Ο Τραμπ ετοιμάζει την καρατόμηση Χέγκσεθ αμέσως μετά τις ενδιάμεσες εκλογές - Στο τραπέζι νέοι βομβαρδισμοί στο Ιράν
Καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι κινδυνεύουν να χάσουν την πλειοψηφία τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία, ο Τραμπ φέρεται να θεωρεί ότι ο πόλεμος στο Ιράν θα μπορούσε να συμβάλει στην εκλογική τους ήττα - Το τηλεφώνημα με Νετανιάχου
Ο Πιτ Χέγκσεθ