Κόσμος

Κονγκό: Συνελήφθη ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος για επαφές με ένοπλες οργανώσεις

Συνελήφθη στο Κονγκό ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος, Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος, από τις μυστικές υπηρεσίες της Λαϊκής Δημοκρατίας, επειδή προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο, ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος είχε έρθει σε επαφή με τοπικές ένοπλες οργανώσεις του Κονγκό, για αυτό και συνελήφθη και ανακρίνεται, μαζί με έναν Κονγκολέζο συνάδελφό του.

Ο 33χρονος είναι πρωτότοκος γιος του Σπύρου Νιάρχου και της Δάφνης Γκίνες, εγγονός του θρυλικού εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου και ανιψιός του δισεκατομμυριούχου Φίλιππου Νιάρχου.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν επικαλούνται οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και μεταδίδουν πως ο 33χρονος έχει μεταφερθεί στην πρωτεύουσα της χώρας και κρατείται από την υπηρεσία πληροφοριών ANR, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος συνεργάζεται με τα αμερικανικά περιοδικά The Nation και The New Yorker και «η ANR τον μετέφερε στην Κινσάσα για να τον ανακρίνει για τις στενές επαφές του με ένοπλες ομάδες, ιδίως με τους Μπακάτα Κατάνγκα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Έκανε κινήσεις χωρίς να ειδοποιηθούν προηγουμένως οι αρχές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «πρέπει να επαγρυπνά» μετά τη δολοφονία δύο μελών του ΟΗΕ το 2017. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicolas Niarchos (@apostcardfromthevolcano)

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΗΕ είχε στείλει τους εμπειρογνώμονες Μάικλ Σαρπ και Ζαΐντα Καταλάν να ερευνήσουν τις βιαιοπραγίες στην περιοχή του Κασάι αλλά  απήχθησαν και δολοφονήθηκαν.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicolas Niarchos (@apostcardfromthevolcano)

Παρ’ όλα αυτά, ο αξιωματούχος επισήμανε ότι ο δημοσιογράφος έχει ήδη δεχθεί επίσκεψη από την Αμερικανίδα πρόξενο και μπορεί να αφεθεί ελεύθερος αύριο κιόλας, αφού οι τοπικές αρχές «δεν έχουν κανένα συμφέρον να τον κρατούν».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicolas Niarchos (@apostcardfromthevolcano)

Σημειώνεται ότι, ο Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος είχε πάει στο Κονγκό για ρεπορτάζ για να κάνει ρεπορτάζ για την προστασία της φύσης, της οικονομίας και του πολιτισμού, για λογαριασμό του περιοδικού The Nation, όπως αναφέρει η επίσημη διαπίστευσή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Beef Καρόλου και Άντριου για τη μετακόμιση: Για γερά νεύρα οι νέες παράλογες απαιτήσεις του πρώην πρίγκιπα για το νέο του σπίτι
Νέα διαμάχη για τις μελλοντικές συνθήκες διαβίωσης του Άντριου Μαουντμπάτεν Γουίνδσορ - Πιέζει και καθυστερεί τη μετακόμιση στο κτήμα Σάντρινγκχαμ στο Νόρφολκ
Πρίγκιπας Άντριου και Βασιλιάς Κάρολος
Νετανιάχου μετά την προειδοποίηση Τραμπ για τη Συρία: «Είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία»
Υπενθυμίζεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις φέρονται να σκότωσαν 13 άτομα σε επιχείρηση στη νότια Συρία την προηγούμενη εβδομάδα, λέγοντας ότι στόχευσαν μια ισλαμιστική ομάδα
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Σερβία: «Λουκέτο» στο μοναδικό διυλιστήριο της χώρας – Τα αποθέματα καυσίμων επαρκούν για 2 μήνες
Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να χορηγήσουν στη σερβική πετρελαϊκή εταιρία NIS ειδική άδεια για εισαγωγή αργού πετρελαίου, οδηγώντας στο κλείσιμο του μοναδικού διυλιστηρίου της χώρας
Η σερβική πετρελαϊκή εταιρεία NIS
Η μικροβιακή αντοχή είναι πιο διαδεδομένη από όσο νομίζουμε – «Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο μέλλον»
Η λανθάνουσα μικροβιακή αντοχή είναι η ύπαρξη γονιδίων που κάνουν τα μικρόβια τα οποία δεν είναι ενεργά αυτή τη στιγμή, αλλά μπορούν να ενεργοποιηθούν στο μέλλον, πιο ανθεκτικά
Μικροβιολογικό εργαστήριο
Έφτασε ο Γουίτκοφ στη Ρωσία για την συνάντηση με τον Πούτιν – Ο Ζελένσκι καταγγέλλει «ρωσική επιχείρηση επιρροής»
Αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Τζάρεντ Κούσνερ και τον απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ εμφανίστηκε έξω από το Κρεμλίνο, την ώρα που Μόσχα και Ουάσινγκτον ετοιμάζονται για νέο γύρο διαπραγματεύσεων
Μια αυτοκινητοπομπή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και τον απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ