Κόσμος

Κονγκό: Συνελήφθη ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος για επαφές με ένοπλες οργανώσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνελήφθη στο Κονγκό ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος, Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος, από τις μυστικές υπηρεσίες της Λαϊκής Δημοκρατίας, επειδή προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο, ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος είχε έρθει σε επαφή με τοπικές ένοπλες οργανώσεις του Κονγκό, για αυτό και συνελήφθη και ανακρίνεται, μαζί με έναν Κονγκολέζο συνάδελφό του.

Ο 33χρονος είναι πρωτότοκος γιος του Σπύρου Νιάρχου και της Δάφνης Γκίνες, εγγονός του θρυλικού εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου και ανιψιός του δισεκατομμυριούχου Φίλιππου Νιάρχου.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν επικαλούνται οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και μεταδίδουν πως ο 33χρονος έχει μεταφερθεί στην πρωτεύουσα της χώρας και κρατείται από την υπηρεσία πληροφοριών ANR, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος συνεργάζεται με τα αμερικανικά περιοδικά The Nation και The New Yorker και «η ANR τον μετέφερε στην Κινσάσα για να τον ανακρίνει για τις στενές επαφές του με ένοπλες ομάδες, ιδίως με τους Μπακάτα Κατάνγκα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Έκανε κινήσεις χωρίς να ειδοποιηθούν προηγουμένως οι αρχές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «πρέπει να επαγρυπνά» μετά τη δολοφονία δύο μελών του ΟΗΕ το 2017. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicolas Niarchos (@apostcardfromthevolcano)

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΗΕ είχε στείλει τους εμπειρογνώμονες Μάικλ Σαρπ και Ζαΐντα Καταλάν να ερευνήσουν τις βιαιοπραγίες στην περιοχή του Κασάι αλλά  απήχθησαν και δολοφονήθηκαν.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicolas Niarchos (@apostcardfromthevolcano)

Παρ’ όλα αυτά, ο αξιωματούχος επισήμανε ότι ο δημοσιογράφος έχει ήδη δεχθεί επίσκεψη από την Αμερικανίδα πρόξενο και μπορεί να αφεθεί ελεύθερος αύριο κιόλας, αφού οι τοπικές αρχές «δεν έχουν κανένα συμφέρον να τον κρατούν».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicolas Niarchos (@apostcardfromthevolcano)

Σημειώνεται ότι, ο Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος είχε πάει στο Κονγκό για ρεπορτάζ για να κάνει ρεπορτάζ για την προστασία της φύσης, της οικονομίας και του πολιτισμού, για λογαριασμό του περιοδικού The Nation, όπως αναφέρει η επίσημη διαπίστευσή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο «μπλόκο» στο CNN από τον Λευκό Οίκο - Αποκλείστηκε από την κάλυψη επίσκεψης του Τραμπ στο Τενεσί
Είναι το πιο πρόσφατο περιστατικό που σημειώνεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης μετά την απαγόρευση από την αμερικανική κυβέρνηση της πρόσβασης δημοσιογράφων των μέσων ενημέρωσης CNN, MS Now και Politico στον Λευκό Οίκο
CNN
Γαλλία: Πλήρωνε μία 90χρονη για να του αφήσει το σπίτι όταν πεθάνει, αλλά «έφυγε» πρώτος και εκείνη έζησε ως τα 122
Μετά τον θάνατό του, οι όροι του συμβολαίου υποχρέωσαν τη σύζυγο και την οικογένειά του να συνεχίσουν να πληρώνουν την υπεραιωνόβια μέχρι και τον δικό της θάνατο
Πλήρωνε κάθε μήνα 90χρονη Γαλλίδα για να πάρει το σπίτι της όταν πεθάνει, αλλά πέθανε πρώτος και αυτή έζησε ως τα 122