Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ιατροδικαστής από την Ελλάδα στην Αλβανία – Θα κρίνει εάν πυροβολήθηκε εξ επαφής

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ιατροδικαστής από την Ελλάδα στην Αλβανία –  Θα κρίνει εάν πυροβολήθηκε εξ επαφής

– Ιατροδικαστής από τα Ιωάννινα πέρασε τα ξημερώματα τα σύνορα με την Αλβανία
– Θα διενεργήσει έρευνα για το εάν ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δέχθηκε πυρά εξ επαφής
– Ανάστατη η ελληνική μειονότητα μετά τις καταγγελίες για “στημένη ενέργεια” από την αστυνομία
– Οργή για το εμετικό πανό στον αγώνα της ομάδας του αδελφού του Ράμα

Η οικογένεια και οι φίλη καταγγέλλουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε θύμα “στημένης ενέργειας” από την αλβανική αστυνομία. Λένε μάλιστα ότι ο θάνατός του μπορεί να ήταν “εκτέλεση” καθώς υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι ίσως ήταν ζωντανός την ώρα που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών. Η οικογένεια του 35χρονου μάλιστα καταγγέλει ότι δεν την επετράπη αρχικά να καταθέσει καν μήνυση εναντίον των αστυνομικών.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.
Νωρίς το πρωί πέρασε τα σύνορα με την Αλβανία ιατροδικαστής από τα Ιωάννινα ο οποίος θα εξετάσει το σορό του 35χρονου. Ο ιατροδικαστής θα διενεργήσει έρευνα για να διαπιστώσει εάν οι βολές που δέχθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν από κοντινή απόσταση.


Αυτό καθώς στο σημείο όπου χτυπήθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών υπάρχουν ίχνη αίματος που δείχνουν ότι το σώμα του μεταφέρθηκε. Φίλοι του λένε μάλιστα ότι δέχθηκε “χαριστική βολή” σε άλλο σημείο από αυτό όπου δέχθηκε την πρώτη σφαίρα. Λένε με λίγα λόγια ότι ακινητοποιήθηκε δεχόμενος μια σφαίρα στο στήθος και στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι.
Παράλληλα στην Αλβανία έχει μεταβεί δικηγόρος ο οποίος θα συνδράμει την οικογένεια. Οι συγγενείς του 35χρονου θέλουν να κινηθούν νομικά εναντίον των αστυνομικών και εκείνων που έδωσαν την εντολή για την επιχείρηση.
Στο μεταξύ το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από τα αλβανικά μέσα δείχνει την αρχή του επεισοδίου με τον Κ. Κατσίφα ένοπλο μέσα στο χωριό να τρέχει ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Έντονες αντιδράσεις αλλά και ανησυχία στην μειονότητα έχει προκαλέσει ωστόσο το πανό που αναρτήθηκε από οπαδούς της ομάδας “Παρτιζάν” των Τιράνων με την εμετική φράση “Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπάσταρδος λιγότερος”.

Διευθυντής της ομάδας είναι ο Όλσι Ράμα, αδελφός του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει…

Ο ίδιος ο Έντι Ράμα άλλωστε μετά το περιστατικό στους Βουλιαράτες είχε σπεύσει να μιλήσει για εξτρεμιστή, θέλοντας να κλείσει την υπόθεση.

Στελέχη της ελληνικής εθνικής μειονότητας της βορείου Ηπείρου αναφέρουν ότι υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί η ένταση και να υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις.

Επιμέλεια: Π. Θεοδώρου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις