Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Δήμαρχος αποκάλεσε «Έλληνες» τους κατοίκους Τραπεζούντας [video]

Πολλές είναι οι επικρίσεις που δέχεται ένας δήμαρχος στην Κωνσταντινούπολη που αποκάλεσε Έλληνες με έμμεσο τρόπο τους κατοίκους της Τραπεζούντας. Τον καλούν να ζητήσει συγγνώμη.

Πρόκειται για τον δήμαρχο της περιοχής Εσενλέρ στην Κωνσταντινούπολη, Τεβφίκ Γκιοκσού, ο οποίος έχει εκλεγεί με το κυβερνών κόμμα και όσα είπε έχουν προκαλέσει αίσθηση.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Open Tv Μαρία Ζαχαράκη, άφησε αιχμές για «ελληνική» καταγωγή του Εκρέμ Ιμάμογλου, του νικητή του μητροπολιτικού δήμου στις 31 Μαρτίου, λέγοντας ότι «πιο πολύ χάρηκαν οι Έλληνες που κέρδισε ο Ιμάμογλου».

Εκείνο που ωστόσο που έχει σχολιαστεί πάρα πολύ και έχει προκαλέσει την οργή των κομμάτων στην Τουρκία είναι τα όσα είπε για τον Ιμάμογλου και για τον τόπο της καταγωγής του.

Απευθυνόμενος λοιπόν στον κόσμο ρώτησε: «Από πού κατάγεται ο Ιμάμογλου;». Η απάντηση που του έδωσε το πλήθος ήταν «Από την Τραπεζούντα». Αυτό στάθηκε η αφορμή ο δήμαρχος του Εσενλέρ να κάνει το σχόλιο που προκάλεσε τις αντιδράσεις. «Α, τότε είναι άλλη υπόθεση», με την έννοια ότι εφόσον εκεί είναι Έλληνες, άρα γι’ αυτό οι Έλληνες τον θεωρούν δικό τους.

https://twitter.com/HuseyinTuna_06/status/1128603155565088769

Ιδιαίτερα καυστική ήταν η αντίδραση στελέχους του Καλού Κόμματος της ακροδεξιάς. «Άτιμος, ευτελής, ποταπός, τέρας… Αυτοί έχασαν τον έλεγχο για τα καλά. Ντροπή σε εκείνους που θα τους ψηφίσουν στην Τραπεζούντα, ο (υπουργός Εσωτερικών) Σουλεϊμάν Σοϊλού πρέπει απόψε κιόλας να απομακρύνει το δήμαρχο του Εσενλέρ από τα καθήκοντά του. Αυτή η πόλη δεν δέχεται τέτοιες προσβολές. Πρέπει να απομακρυνθεί αυτός ο ποταπός που είπε Έλληνες τους κατοίκους της Τραπεζούντας. Ως υπουργός από την Τραπεζούντα κι ο ίδιος πρέπει να το κάνει».

Με τη σειρά του ο βουλευτής του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μεχμέτ Μπεκάρογλου ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο twitter. «Τεβφίκ Γκιοκσού λίγη ντροπή, φοβού τον Αλλάχ. Τι είναι αυτά; Τι σημαίνει ‘κέρδισαν οι Έλληνες’! Έλεος πια, δεν έμεινε τσίπα πάνω σας. Ντροπή!».

Πολλές είναι και οι αντιδράσεις στο twitter όπου οι πολίτες καλούν τον δήμαρχο του Εσενλέρ να ζητήσει συγνώμη για όσα είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει στον Λευκό Οίκο τους ηγέτες του Κονγκό και της Ρουάντας για την υπογραφή συμφωνίας ειρήνης
Οι πρόεδροι της Ρουάντας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό θα υπογράψουν στον Λευκό Οίκο μια συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η Ουάσιγκτον
Ντόναλντ Τραμπ
Στους 1.160 οι νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες σε Ινδονησία και Νοτιοανατολική Ασία - Τεράστιες καταστροφές στη Σρι Λάνκα
Στη Σρι Λάνκα, τουλάχιστον 390 είναι οι νεκροί και 352 οι αγνοούμενοι - Πρόκειται για τις μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί μετά το τσουνάμι του 2004
Άνθρωποι περπατούν μέσα σε πλημμυρισμένο δρόμο, μετά τον κυκλώνα Ditwah στην Κελάνια της Σρι Λάνκα
Ερντογάν: «Η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει στρατηγική προτεραιότητά μας»
Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Μαύρη Θάλασσα και την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν