Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κωνσταντινούπολη: Συνέλαβαν τρία άτομα μετά την κατάρρευση της πολυκατοικίας

Κωνσταντινούπολη: Συνέλαβαν τρία άτομα μετά την κατάρρευση της πολυκατοικίας

Αν και πριν λίγο καιρό όσοι είχαν κάνει παρόμοιες παρανομίες είχαν αμνηστευτεί για ψηφοθηρικούς λόγους από το καθεστώς Ερντογάν, αυτή τη φορά οι αρχές συνέλαβαν τρία άτομα μετά την κατάρρευση της πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 21 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 14.

Οι συλλήψεις έγιναν σήμερα στο πλαίσιο των ερευνών για τα αίτια κατάρρευσης της πολυκατοικίας. Οι αρχές συνέλαβαν την υπεύθυνη του σχεδίου, τον τεχνικό υπεύθυνο και μια επιθεωρητή επιφορτισμένη με την επίβλεψη της τήρησης των προδιαγραφών για την ασφάλεια για “ανθρωποκτονία από αμέλεια”.


Η πολυκατοικία κατέρρευσε στις έξι του μήνα. Βρισκόταν στην συνοικία Καρτάλ στην ασιατική πλευρά της Πόλης και είχε 8 ορόφους.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα οι τρεις τελευταίοι όροφοι είχαν κτιστεί χωρίς άδεια. Φαινόμενο συχνό λόγω της τεράστιας ζήτησης διαμερισμάτων στην Κωνσταντινούπολη.

Μόλις το περασμένο Σάββατο ο Ερντογάν με δραματικό ύφος είπε ότι πρέπει να αντληθούν διδάγματα από το δράμα αυτό, ωστόσο δέχεται σφοδρές επικρίσεις από τους αντιπάλους του καθώς μόλις πέρυσι η κυβέρνησή του είχε αμνηστεύσει για ψηφοθηρικούς λόγους όσους ενέχοντας για παρόμοιες παραβάσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις