Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθησαν τρία μέλη του ISIS που ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθησαν τρία μέλη του ISIS που ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα

Τρία άτομα που φέρεται να είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη. Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σήμερα την ημέρα της εθνικής γιορτής των Τούρκων.

Οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν μετά από μεγάλη επιχείρηση της αντι-τρομοκρατικής υπηρεσίας στην Κωνσταντινούπολη και ύστερα από συνεχείς έρευνες σε διαφορετικές συνοικίες.

Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και των υπηρεσιών Πληροφοριών της Τουρκίας συγκέντρωσαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι τρεις ύποπτοι ήταν σε επικοινωνία με ανθρώπους που θα τους παρείχαν επιμελητειακή υποστήριξη για την επίθεση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αστυνομία κατάσχεσε ένα τουφέκι, ένα πιστόλι, σφαίρες αλλά διάφορα έγγραφα και ψηφιακό υλικό που αναφέρεται στον ISIS. Να σημειωθεί πως ένας από τους συλληφθέντες στο παρελθόν είχε φυλακιστεί ενώ του άλλου ο αδελφός πέθανε στη Συρία σε μάχες του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ύποπτοι ήταν υπό παρακολούθηση εδώ και αρκετές ημέρες και σήμερα έγινε η σύλληψή τους.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η σχεδιαζόμενη επίθεση συνδέεται με τον φόνο την Κυριακή από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στη βορειοδυτική Συρία.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι είχε μοιραστεί πληροφορίες με τις ΗΠΑ πριν από την επιχείρηση αυτή και τόνισε ότι είναι περήφανη που βοήθησε «να προσαχθεί στη δικαιοσύνη ένας διαβόητος τρομοκράτης».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις