Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κωνσταντινούπολη: Υπό έλεγχο η φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο – Στα χέρια μετέφεραν ηλικιωμένους

Κωνσταντινούπολη: Υπό έλεγχο η φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο – Στα χέρια μετέφεραν ηλικιωμένους
Φωτογραφία EPA

Χρειάστηκαν σχεδόν δυο ώρες έως ότου να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο «Βαλουκλή» στην Κωνσταντινούπολη. 104 ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν, δεν υπάρχουν θύματα ούτε τραυματίες.

Οι εικόνες των ηλικιωμένων να μεταφέρονται μακριά από το φλεγόμενο κτίριο με κάθε τρόπο, με τα χέρια, στην πλάτη, με αναπηρικά καροτσάκια, προκάλεσαν σοκ. Η φωτιά στο ιστορικό κτίριο του ελληνικού νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης ξέσπασε το μεσημέρι και τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 14:20.

Ασθενείς του νοσοκομείου είχαν απομακρυνθεί και μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία της Πόλης. Από την πτέρυγα του γηροκομείου απομακρύνθηκαν, σύμφωνα με το «CNN Türk», 104 άτομα.

https://twitter.com/penceretv2/status/1555167673516003328?s=20&t=GossDzgXpBj_NTLuY3rU9g

Πριν τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, όμως, κατέστρεψε ολοσχερώς την οροφή του ιστορικού κτηρίου, μεταδίδει το ΚΥΠΕ. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.


Φωτογραφία EPA 


Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA


Φωτογραφία EPA

Όπως μεταδίδεται από ΜΜΕ, η φωτιά ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου.

Ο νομάρχης Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι μετά την κατάσβεση το τουρκικό κράτος θα προχωρήσει στην ανακαίνιση του νοσοκομείου.

Επί τόπου, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. «Το γεγονός ότι ήταν παλιά ξύλα, επιτάχυνε την πυρκαγιά στο τμήμα της στέγης» είπε.

Το Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή, το οποίο εξυπηρετεί την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης αλλά και Τούρκους πολίτες, ιδρύθηκε το 1753.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις