Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Υπό έλεγχο η φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο – Στα χέρια μετέφεραν ηλικιωμένους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χρειάστηκαν σχεδόν δυο ώρες έως ότου να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο «Βαλουκλή» στην Κωνσταντινούπολη. 104 ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν, δεν υπάρχουν θύματα ούτε τραυματίες.

Οι εικόνες των ηλικιωμένων να μεταφέρονται μακριά από το φλεγόμενο κτίριο με κάθε τρόπο, με τα χέρια, στην πλάτη, με αναπηρικά καροτσάκια, προκάλεσαν σοκ. Η φωτιά στο ιστορικό κτίριο του ελληνικού νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης ξέσπασε το μεσημέρι και τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 14:20.

Ασθενείς του νοσοκομείου είχαν απομακρυνθεί και μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία της Πόλης. Από την πτέρυγα του γηροκομείου απομακρύνθηκαν, σύμφωνα με το «CNN Türk», 104 άτομα.

https://twitter.com/penceretv2/status/1555167673516003328?s=20&t=GossDzgXpBj_NTLuY3rU9g

Πριν τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, όμως, κατέστρεψε ολοσχερώς την οροφή του ιστορικού κτηρίου, μεταδίδει το ΚΥΠΕ. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

balikli hospital fire
Φωτογραφία EPA 

balikli hospital fire
Φωτογραφία EPA balikli hospital fire
Φωτογραφία EPA


Φωτογραφία EPA

Όπως μεταδίδεται από ΜΜΕ, η φωτιά ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου.

https://twitter.com/TimesChat/status/1555169805619105794?s=20&t=GossDzgXpBj_NTLuY3rU9g

Ο νομάρχης Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι μετά την κατάσβεση το τουρκικό κράτος θα προχωρήσει στην ανακαίνιση του νοσοκομείου.

Επί τόπου, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. «Το γεγονός ότι ήταν παλιά ξύλα, επιτάχυνε την πυρκαγιά στο τμήμα της στέγης» είπε.

Το Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή, το οποίο εξυπηρετεί την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης αλλά και Τούρκους πολίτες, ιδρύθηκε το 1753.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
H ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ξαναρχίζει τις πτήσεις προς το Ντουμπάι
Λίγες ώρες νωρίτερα πτήση της Flydubai των Εμιράτων, από το Ντουμπάι με προορισμό το Τελ Αβίβ έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία έπειτα από απόπειρα του συγκυβερνήτη να ρίξει το αεροσκάφος
Αεροσκάφος της El Al Airlines απογειώνεται από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ
Πτήση «θρίλερ» της Flydubai: Οι επιβάτες περιγράφουν τον εφιάλτη που έζησαν – «Ακούγαμε κραυγές, έμοιαζε με “τρενάκι του τρόμου”»
Χάος στην πτήση FZ1073 με προορισμό το Ισραήλ - Επιβάτες φέρεται να ακινητοποίησαν τον συγκυβερνήτη πριν από την αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία
Αεροπλάνο της FlyDubai με προορισμό το Ισραήλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από σήμα έκτακτης ανάγκης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026
Χειροπέδες στον συγκυβερνήτη της πτήσης της Flydubai που μαχαίρωσε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους με τους Ισραηλινούς
Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, οι μέχρι τώρα ενδείξεις από την έρευνα για το περιστατικό δείχνουν πως ο συγκυβερνήτης προσπάθησε να προκαλέσει τη συντριβή του αεροπλάνου
Αεροπλάνο της FlyDubai με προορισμό το Ισραήλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από σήμα έκτακτης ανάγκης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026