Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κωνσταντινούπολη: Μπάχαλο με τα στοιχεία του μακελάρη! “Δεν ήμουν στην Τουρκία” λέει ο ίδιος!

Κωνσταντινούπολη: Μπάχαλο με τα στοιχεία του μακελάρη! “Δεν ήμουν στην Τουρκία” λέει ο ίδιος!

– Νέα γκάφα των τουρκικών αρχών;
– Ο Lakhe Mashrapov που κατηγορείται για την αιματηρή επίθεση, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δεν βρισκόταν στην Τουρκία
– “Δεν ξέρω πώς βγήκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του διαβατηρίου μου. Δεν έχω καμία σχέση…”
– Η τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ Reina, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, κόστισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, ενώ άλλοι 69 τραυμτίστηκαν

Μόλις λίγες ώρες, μετά τη δημοσιόποίηση της φωτογραφίας με τον φερόμενο ως δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο κλαμπ “Reina”, ο ίδιος… διαψεύδει τις τουρκικές αρχές, ισχυριζόμενος πως δεν βρισκόταν στην Τουρκία την στιγμή του μακελειού, αλλά έφτασε στη χώρα πολλές ώρες αργότερα.

Ο 28χρονος Lakhe Mashrapov, από το Κιργιστάν, τονίζει σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους πως “την 1η Ιανουαρίου, πήγα στην Κωνσταντινούπολη από το Μπισκέκ με αεροπλάνο. Η επίσκεψη μου είχε να κάνει με εμπορικούς λόγους. Στην επιστροφή, η τουρκική ασφάλεια στο αεροδρόμιο . Είπαν πως έμοιαζα με το δράστη της επίθεσης και μετά με έβαλαν στο αεροπλάνο, ζητώντας μου συγγνώμη.
Ήμουν στο Κιργιστάν στις 31 Δεκεμβρίου οπότε δεν έχω σχέση με την επίθεση και δεν ξέρω πώς οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του διαβατηρίου μου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο”.

Ο Mashrapov υποστήριξε ότι ταξίδεψε από το Κιργιστάν στην Τουρκία στις 28 Δεκέμβρη και επέστρεψε στη χώρα του στις 30 του μηνός. Στη συνέχεια πήγε ξανά στην Τουρκία την πρώτη του μηνός και ξαναγύρισε στο Κιργιστάν στις 3 Γενάρη.

Έφτασε στο Ικόνιο της Τουρκίας από τη Συρία τον Νοέμβριο του 2016 και για να μην κινήσει υποψίες χρησιμοποίησε ως κάλυψη τη γυναίκα και τα παιδιά του. Η οικογένειά του έχει προσαχθεί και κρατείται. Και μπήκε από τη Συρία γιατί, φέρεται, να είχε πολεμήσει στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Στο “όνομα” των τζιχαντιστών άλλωστε θέρισε 39 ζωές και ταυμάτισε 69 ανθρώπους. Όπως γράφει η εφημερίδα Hurriyet, στο ότι πολέμησε στις τάξεις του ISIS οφείλεται το γεγονός ότι “χειρίζεται πολύ καλά τα πυροβόλα όπλα”. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Hurriyet, Αμπντουλκαντίρ Σελβί, ο 28χρονος είχε εκπαιδευτεί στο αντάρτικο πόλεων και είχε “επιλεγεί ειδικά” για να διαπράξει την επίθεση στο Reina.

Βίντεο του «Haberler» τον δείχνει σε σταθμό λεωφορείων στο Κόνια, όπου περιμένει για να πάρει εισιτήριο την 15η Δεκεμβρίου. Ο φερόμενος ως δράστης ταξίδευε για την Κωνσταντινούπολη, ενώ στην Τουρκία είχε αφιχθή με την οικογένεια του στις 22 Νοεμβρίου και είχε νοικιάσει σπίτι στο Κόνια.

 

Πηγή: CNN Turk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε