Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κωνσταντινούπολη: Οι μαρτυρίες του τρόμου – Έτσι γλιτώσαμε από το θάνατο

Κωνσταντινούπολη: Οι μαρτυρίες του τρόμου – Έτσι γλιτώσαμε από το θάνατο

Ήθελαν να υποδεχτούν την Πρωτοχρονιά σε ένα από τα πιο γνωστά και κοσμικά νυχτερινά κέντρα της Κωνσταντινούπολης. Το Reina είχε “φορέσει” τα γιορτινά του για την “υποδοχή” του νέου χρόνου! Αλλά η χαρά έγινε τρόμος. Και οι μαρτυρίες όσων επέζησαν, είναι συγκλονιστικές.

«Διασκεδάζαμε και ξαφνικά οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν. Ο άντρας μου, μου είπε να μη φοβηθώ και με κάλυψε με το σώμα του. Άνθρωποι περνούσαν από πάνω μου. Ο άντρας μου τραυματίστηκε σε τρία σημεία» δήλωσε χαρακτηριστικά η Σινέμ Ουγιανίκ, μια από τους εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Reina.

Εκείνη κατάφερε να βγει. Άλλοι όχι. Κάποιοι στην προσπάθειά τους να σωθούν, έπεσαν στα νερά του Βοσπόρου. Το Reina άλλωστε βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ακριβώς πάνω στη θάλασσα, στη συνοικία Ορτακιόι στην περιοχή Μπεσίκτας (σ.σ. όπου είχε γίνει τρομοκρατική επίθεση έξω από το γήπεδο της ομώνυμης ομάδας στις 10 Δεκεμβρίου).

«Δεν είδα ποιος πυροβολούσε, αλλά άκουσα τους πυροβολισμούς και άνθρωποι έτρεχαν να φύγουν. Η αστυνομία έφθασε γρήγορα», έγραψε στο Twitter ο Σεφά Μποϊντάς, Τούρκος ποδοσφαιριστής. «Η κοπέλα μου φορούσε ψηλά τακούνια. Τη σήκωσα και τη μετέφερα στην πλάτη μου», πρόσθεσε.

Ο Μποΐντάς παίζει στην Μπεγερμπεγί, ομάδα της τρίτης κατηγορίας. Έφτασε στο Reina λίγο πριν το μακελειό. Δέκα λεπτά αφότου έφθασε στο κλαμπ, ο Σεφά Μποϊντάς βρέθηκε να προσπαθεί να ξεφύγει από το χάος και τον θάνατο που έσπερνε, ο τρομοκράτης.

«Την στιγμή που ήμασταν στην πόρτα, είδαμε πολλή σκόνη και καπνό. Ακούγονταν πυροβολισμοί. Όπως προχωρούσα, μερικοί άνθρωποι ποδοπατούσαν άλλους. Δεν ξέρω πώς κατάφερα να ξεφύγω. Σε στιγμές σαν και αυτή, κανείς δεν ξέρει πώς να φύγει. Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν στην αριστερή πλευρά, έτσι εμείς πήγαμε προς τα δεξιά. Πολλά κορίτσια λιποθύμησαν, όπως μία φίλη μου. Την πήρα στην πλάτη και άρχισα να τρέχω. Περίπου 50 άτομα κατάφεραν να ξεφύγουν με αυτό τον τρόπο. Η αστυνομία έφθασε γρήγορα, αλλά δεν ήξερε ποιον να κυνηγήσει. Όλοι ήταν ύποπτοι εκείνη την στιγμή» ανέφερε συγκλονισμένος.

Η ειρωνεία είναι πως ο ποδοσφαιριστής αφηγείται ότι αρχικά δεν ήθελε να πάει στη Reina, φοβούμενος «κάποια συμπλοκή, κάτι, μια βόμβα». «Δεν μπορεί να συμβεί κάτι σ’ ένα μέρος όπως η Reina!», του είπε όμως ένας φίλος. Κι εκείνος πείστηκε. Ωστόσο, προσθέτει, «είχα ένα προαίσθημα… Πήγα εκεί αργά, μετά την αλλαγή του χρόνου. Και όλο αυτό συνέβη 10 λεπτά αφότου είχα φθάσει».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε