Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κόντρα ανάμεσα σε Ιταλία και Γαλλία για τα “κίτρινα γιλέκα”

Κόντρα ανάμεσα σε Ιταλία και Γαλλία για τα “κίτρινα γιλέκα”
photo Reuters

Ένταση στις σχέσεις ανάμεσα σε Γαλλία και Ιταλία μετά τη στήριξη της τελευταίας στα “κίτρινα γιλέκα”.

Η Ιταλία στηρίζει ξεκάθαρα τα  “κίτρινα γιλέκα “με τη Γαλλίδα υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ναταλί Λουαζό, να ζητά από τη Ρώμη περισσότερο σεβασμό!

«Πιστεύω πως η προτεραιότητα της ιταλικής κυβέρνησης είναι να ασχολείται με την ευημερία του ιταλικού λαού, δεν είμαι βέβαιη πως το να ενδιαφέρεται για τα κίτρινα γιλέκα έχει καμία σχέση με την ευημερία του ιταλικού λαού», δήλωσε η Λουαζό ενώπιον των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

«Άκουσα πολύ την ιταλική κυβέρνηση να ζητάει σεβασμό για τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά την Ιταλία. Ο σεβασμός αυτός τους οφείλεται, οφείλεται σε οποιαδήποτε χώρα, ιδίως όταν είναι γείτονες, σύμμαχοι και φίλοι», συνέχισε.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες της ιταλικής κυβέρνησης εξέφρασαν χθες την υποστήριξή τους στα «κίτρινα γιλέκα», καταδικάζοντας την ίδια στιγμή τη βία που σημάδεψε ορισμένες διαδηλώσεις στη Γαλλία.

«Κίτρινα γιλέκα, μην λυγίσετε!», έγραψε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Λουίτζι ντι Μάιο, ηγέτης του αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρια (M5S), στο μπλογκ του κόμματος.

«Υποστηρίζω τους έντιμους πολίτες που διαμαρτύρονται εναντίον ενός προέδρου που κυβερνά εναντίον του λαού του», δήλωσε ο άλλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις