Κόσμος

“Κόντρα” ΗΠΑ – Βενεζουέλας: Κυρώσεις σε βάρος 10 αξιωματούχων και υπουργών

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε σήμερα κυρώσεις σε ακόμη δέκα αξιωματούχους της Βενεζουέλας, ανάμεσά τους αρκετούς υπουργούς της κυβέρνησης, που σύμφωνα με την Ουάσιγκτον βοήθησαν τις προσπάθειες του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να υπονομεύσει το δημοκρατικό καθεστώς στη χώρα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Αυτά τα άτομα συνδέονται με υπονόμευση εκλογικών διαδικασιών, λογοκρισία μέσων ενημέρωσης, ή διαφθορά σε επισιτιστικά προγράμματα της κυβέρνησης στη Βενεζουέλα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το αμερικανικό υπουργείο.

Στις 15 Οκτωβρίου διεξήχθησαν στην λατινοαμερικανική χώρα εκλογές για την ανάδειξη των περιφερειακών κυβερνητών.

Ο κατάλογος των αξιωματούχων περιλαμβάνει ονόματα όπως τον Χούλιαν Ροντρίγκεζ Ντίαζ, πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ιταλία, τον νέο υπουργό Πολιτισμού Ερνέστο Εμίλιο Βιγιέγκας, τον υπουργό αστικής Γεωργίας Φρέντι Μπερνάλ Ροζάλες και τον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Τηλεπικοινωνιών, Μανουέλ Φερνάντεζ Μελέντεζ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κέιτι Ζακαράια: Νέα γκάφα της απολυμένης εκπροσώπου του Λευκού Οίκου – Η φωτογραφία με τον Τραμπ και ο «εξαφανισμένος» χάρτης
Λίγο πριν απολυθεί, η Ζακαράια είχε υποπέσει και σε άλλη μία σοβαρή γκάφα, κάνοντας υποτιμητικά σχόλια για τις υποδομές και τις τουαλέτες στην Κίνα
Η πιο βραχύβια εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Katie Zacharia 11