Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κοροϊδεύει τον Μακρόν για… την γυναίκα του ο πρόεδρος της Βραζιλίας!

Κοροϊδεύει τον Μακρόν για… την γυναίκα του ο πρόεδρος της Βραζιλίας!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στους Προέδρους της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου και Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, που ξεκίνησε από τις επικρίσεις του Παρισιού για τον τρόπο που η Βραζιλία διαχειρίζεται τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, έχει λάβει πλέον υψηλούς τόνους που δεν περιορίζονται μόνον σε πολιτικό επίπεδο…

Την τεταμένη κατάσταση επιδείνωσε η στάση του Μπολσονάρου με υβριστικές επιθέσεις στο διαδίκτυο ενάντια στη σύζυγο του Γάλλου ηγέτη, Μπριζίτ!

Σε ανάρτησή του στο Facebook ένας Βραζιλιάνος χρήστης, ο Ροντρίνγκου Αντρεάσα, δημοσίευσε σε αντιπαραβολή τις φωτογραφίες των δύο ηγετών με τις αντίστοιχες συζύγους τους (πολύ μεγαλύτερη από τον Μακρόν η μία, πολύ μικρότερη από τον Μπολσονάρου η δεύτερη) και προσέθεσε το σχόλιο: «καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο Μακρόν καταδιώκει τον Μπολσονάρου».

Την οργή του Γάλλου προέδρου προκάλεσε όμως η απάντηση του ίδιου του Μπολσονάρου (Jair Messias Bolsonaro), μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό: «μην την εξευτελίζετε. Πολλά γέλια», συνοδεύονται το σχόλιο με ανάλογο emoticon. Ο Μακρόν χαρακτήρισε «ιδιαίτερα προσβλητικές» τις εκφράσεις του Μπολσονάρου και τις χαρακτήρισε «θλιβερό γεγονός για τη Βραζιλία».

Την ίδια στιγμή, επίθεση κατά του Μακρόν εξαπέλυε ένα άλλο κυβερνητικό στέλεχος της Βραζιλίας, ο υπουργός Παιδείας Αμπραάμ Βέιντραουμπ, ο οποίος δήλωσε πως «ο Μακρόν δεν στέκει στο ύψος του διαλόγου για την Αμαζονία. Είναι απλώς ένας καιροσκόπος κρετίνος, που επιδιώκει να στηρίξει το αγροτικό λόμπι της Γαλλίας».

Το γάντι σήκωσε ο Μακρόν, απαντώντας πως «ευελπιστεί πως σύντομα η Βραζιλία θα έχει έναν πρόεδρο που θα της αξίζει».

Από την πλευρά του Μπολσονάρου δεν εκστομίσθηκε καμία συγγνώμη, απεναντίας ο Βραζιλιάνος πρόεδρος συνέχισε να εξακοντίζει βέλη, λέγοντας πως η «η χώρα του δεν μπορεί να αποδεχθεί» να της εξαπολύονται «επιθέσεις αβάσιμες κι εκτός τόπου και χρόνου» για τον τρόπο που διαχειρίσθηκε την καταστροφή στην Αμαζονία. Επίσης, ανέφερε πως η Βραζιλία «δεν μεταμφιέζει τις προθέσεις της πίσω από την ιδέα μίας “συμμαχίας” των χωρών της G7 για να “σωθεί” η Αμαζονία, σάμπως να ήμασταν μία αποικία, ή μία ακατοίκητη περιοχή».

Πηγή: huffingtonpost.it

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις